Jippi

Jag har hittat min underhållning för sommaren i alla fall. En sida som listar sommarplågor. Tyvärr har min bligg spårat ur och jag kan därför inte lägga till länkar, då inte ens valet html längre existerar. Så vi gör det the old fashion way; http://www.sommarplagan.nu Gå in på Visa Alla på Sverigelistan, låten som ligger längst upp hade jag tänkt bjuda på här men av ovan nämnda skäl går inte det.

Kaos

Idag hade jag verkligen känslan av att det var den väsrta dagenå jobbet någonsin. Jag är beredd att ta på mig en europakonferenskväll helt själv om jag slipper det här igen. I morse när jag kom så var verkligen ALLT slut, ner till tomater och servetter. Som känns som rätt viktiga saker att ha när man arbetar på ett snbbmatsställe. Dock löste det sig på de mest bisarra sett och en urartande rush satte igång istället. Två av tre delar på mitt golv fungerande inte direkt som jag önskat och mitt i allt svämmar de förbannade läskdunkarna över. Vanligtvis kollar jag dem alltid eftersom ingen någonsin tömmer dem. Men den här morgonen hade jag ju inte hunnit eftersom jag spenderade all tid, då jag inte fyllde upp kött och annat spännande i köket, i telefonen. Pratandes med diverse andra restauranger, andra människor och allmänt förvirrade nyvakna stackars ytterligare människor. Ungefär i det här läget var jag nästan beredd att kasta in handduken, sätta mig på kontoretoch hävda kontorsskift. Tyvärr har jag det inte riktigt i mig. För att avsluta dagen kom inte all personal för kvällen, jag blev kvar på golvet till fem och var klar med kassorna, som vid det här laget innehöll rätt mycket pengar, vid sex. Hemma igen halv åtta. Bara lite över 13 timmar från jag åkte till jag kom hem. Vad glad jag är. Ibland. Men jag kanske kommer sakna det lite, fast om ni frågar mig på lördag efter fem dagars stängning kommer jag garanterat inte ha den inställningen i alla fall.

Sliten beskriver det inte alls

Jag är rätt trött, ganska sliten kan man säga. Gårdagen innehöll inte så stora mängder alkohol men lagom mycket för att jag skulle bli väldigt väldigt full. Det kan vara kiren, det kan vara det härliga sällskapet. Jag vet inte. Kul hade jag iaf, tills jag slutade känna mina fötter och blev osams med en kille i toakön, tappade bort alla jag kände och bestämde mig för att gå hem istället. Eller, vingla hem. Hittade massa dipsåser från max i min väska imorse så antar att jag var där med. Minns dock inte det, eller ett svagt minne av att jag äter lökringar medan jag väntar på bussen finns. Aja, vad spelar det för roll? Kul hade jag, tack för en trevlig kväll allt folk. Just nu försöker jag hitta en överkomlig biljett till Amsterdam den 7e. Jag blir galen, ena veckan kostar de 800 tor, nästa 2000, sen är de nere på 900 och nu senast 1600. Kan de inte bara bestämma sig? Nu vågar jag ju inte köpa ifall de skulle bli billigare igen. Gah. Imorgon börjr veckan från helvetet, öppna måndag sen stänga tisdag till lördag. Bluärgh. Jag kommer nog.... dö.

Vax i örat

Min skygga katt har helt plötsligt gjort en helomvändning och vill ligga på en, vill bli klappad och spinner dessutom när man klappar henne. Vi är i chock men rätt glada. Får se hur länge det håller i sig. Appropå katter ska det ägnas åt favoritsysslan nu, tömma kattlådor. Vet ni hur snabbt tre katter bajsar ner två lådor? Ni vill inte veta, jag vill inet avkräcka er från att skaffa katt. Däremot kan jag säga att min drömbostad numer är ett hur långt ut på landet utan närhet till väg eller annat farligt där de an bli utekatter. Antingen det eller bygga ett rum med bara kattlådor i, kanske får slänga ut kombon och inreda kattoalett i hela hans rum. Men nej, det känns inte riktigt som en bra idé. Nej, nu ska jag designa mitt eget MedMerakort. Vuxenpoäng till Jenny!

Mördad

Tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, jag förbannar er alla!
Var är det inom er som gör att ni vill utföra dessa sadistiska saker i min mun? Stackars tandkött. Och rosa tunga har jag med. Buääääääh

En kulen natt natt natt..

Nej, det är varmt och skönt ute. Men här inne är det fuktigt som bara den.
Vi kan nu alla fråga oss varför jag inte slitit mig från jobbet fast jag slutade (och var klar!) för en halvtimme sen. Jag vet inte. Problemet är väl att har jag satt mig ner är jag starkt emot att resa mig upp.
Dessutom finns internet och en fungerande dator här, hemma har jag bara min ondsinta laptop.

Nej, jag ska nog bege mig hem, måste plugga in spelkonsoller. Det ni.
Jag kommer kunna allt snart!

Godmorgon kattpiss

Astrid är så söt, jag älskar att vakna av ljudet när hon skrapar på golvet.
Den katten har ingen blåsa, om toaletten är upptagen precis är hon blir kissnödig så går hon på golvet utanför. Det spelar ingen roll att det finns en till låda i köket, för hon SKA gå på den som hon inte kommer in på. Så är det bara. Det är alltså vårt fel tycker hon. Hon är så söt.
Om hon fick betämma skulle hennas låda endast kunna användas av henne, bli skrubbad och rengjord efter varje gång hon ens tittat på den och vara en tron. Jag lovar.

Nu hägrar tre dagar stängning. Jippi. Eller inte. Men så kan deet vara, nästa vecka är det fem så man ska väl vara nöjd för det lilla. Man måste tänka positivt.

Det enda deprimerande just nu är alltså att jag glömde hämta min kamera igår. Och att det inte blev någon öl.
Men man kan inte få allt. Och förr eller senare lär ju Majs återvända til jobbet så kan jag ta min kamera då.

Klappat pch klart

Ja, idag var jag nere på stan och skrev på anställningsbeviset. Så 1 augusti börjar jag jobba på Game.
Slut på nätter och för tidiga mornar. Kommer iofs fortfarande vara nollanställd på Donken eftersom det nya jobbet inte är heltid. Men ändå, det ska bli skönt.
Jag behöver det här.
Så är det.

Igår blev det öl här hemma, ikväll blir det öl hos Danne. Sommaren är här.
Tjihu.

Sanifair

Jag glömde det bästa med hela resan. Sanifair. Denna magiska plats där toalettsitsar gör rent sig själva och mysig musik med en uppmuntrande röst spelas i högtalarna medan du uträttar dina behov. Om d någon gång reser längs autobahn kan jag starkt rekomendera dig att besöka dessa heliga platser.
För endast 50 cent så blir du insläppt i himmelriket.
Och för kupongen du får kan du handla saker i butikerna som ligger på samma ställe! 8 kuponger ger ett paket cigaretter. Det var den vackraste platsen på jorden.



Men nej...

Jaha, återigen har det lag jag håller på i en kvartsfinal åkt ut ur detta EM. 3 av 3 möjliga.
Så imorgon kommer jag hålla på Italien, inte för att jag egentligen vill att Spanien ska gå vidare utan mest för att jävlas med Patrik. Dock så vill jag ju faktiskt att Italien går vidare, så om det är någon som vil tippa imorgon så tippa på Spanien, de kommer garanterat gå vidare.
Semifinaltipsen från min sida är att Turkiet på bågot galet sätt kommer slå ut Tyskland eftersom jag aboslut inte vill att Turkiet ska vinna och av pest eller kolera väljer jag Tyskland. Till semifinalen på andra sidan så kommer ju då tyvärr Rysslands saga ta slut eftersom till och med jag nu måste hålla ett litet finger för dem. Så till final går alltså då Turkiet och Spanien.

Det här är alltså inga vetenskapliga odds utan baserat på att efter gruppspelet kommer det lag jag håller på i en mqatch åka ut. Med detta inlägg vill jag också rikta en ursäkt  till de fans vars lag jag förstör för.

Och ja, världen kretsar runt mig.

Förändringar på gång

Nya saker händer hela tiden om man bara letar efter dem. Inget är hundraprocent säkert men jag håller tummarna.
Semestern kan jag leva utan. Det finns alltid tid till det senare.
Nu måste bara allt gå ihop.

Det skulle vara så skönt.

Några timmar senare

Vaknar, inte direkt utvilad, men kan inte sova längre eftersom jag måste kunna somna ikväll. Öppning imorgon, party.
Kommer väl gå sådär med tanke på hur min kropp mår efter allt bilåkande. Finns ju de som dock garanterat har det värre, stackars Majs. Hans gashäl komme nog aldrig återhämta sig efter Autobahnkörandet.

Nej, nu ska jag kyla öl, tvätta kläder och göra mig iordning för kvällens fotbollstittande, hup Holland hup!

EURO2008 - The Don't Panic Tour

Hemma igen efter en galen vecka. Vet inte hur jag på något sätt ska kunna ge den rättvisa utan alla bilder, kameran är dock kvar i Majs bil så får bli en sammanställning så länge.

Vi skulle åka klockan elva i måndags, bara lite försenade så kom vi iväg strax efter 16. Glada ihågen ger vi oss iväg mot Stockholm där vi fastnar i en helveteskö redan innan Kista. Smarta som vi är tar vi en "genväg" över Danderyd och tar oss genom stan längs E20 istället. Två timmar senare kör vi vidare söderut mot Malmö där vi får utmärkta sovplatser hos Dannes kompis Kristin. Säng och allt, det är inte fy skam.
Vi bestämmer oss för att gå upp vid nio på tisdagsmorgonen för att komma iväg i tid. Elva ger vi oss av över bron (ni ser redan mönstret va?) Vi bränner på ner genom Tyskland med riktning mot München.
Någonstans på vägen inser vi att vi, eller rättare sagt googlemaps, missbedömt det här landets storlek enormt. Vi får helt enkelt leta reda på ett ett hostel i en spännande stad som heter Würzburg och inkvartera oss där. Det heter BabelFish och ligger precis där vi åker in i stan. En kraftig missbedömning från vår sida gör dock att vi hamner väldigt snett och irrar runt i någon timme innan vi hamnar vid det igen. Vi inkvarteras i ett fint rum som heter Don't Panic och ger oss ut för att göra stan. Det visar sig dock att staden stängs klockan halv tolv för att inte störa de boende. Sömn blir det då.
Nästa dag vidare, det är ju nu matchdag och vi har inte så mycket val än att ta oss hela vägen till Innsbruck direkt. Dock har Majs blivit en äkta tysk Autobahnförare vid det här laget och vi hinner med god marginal. Dock anländer vi lite avis på snabb-Zoran som glidit tysk bil från Amsterdam och ner.

Matchen vet ju all hur den gock och det som skulle bli resans höjdpunkt blev det verkligen inte. Dock var det ganska mäktigt att få höra Ryssarna sjunga sin nationalsång. Jag förstår att de svenska spelarna blev rädda.
Efter bestämde vi oss för att här ska de festas i vilket fall. Och fest blev det, med alla möjliga konstiga människor. Vi har fått lära oss att Falco (har ni någonsin hör låten Rock me Amadeus?) är en av de tre stora från Österrike, att Danne kan säga "Det här köttet innehåller ingen gris" på turkiska och att bilsovning är helt okej efter enorma mängder öl.

Resan hem blev galen, först till München där vi sov och sedan har Majs streckkört München - Uppsala. ca 22 timmar tog det. Nu ska jag sova en stund och sedan göra mig iordning för att öppna imorgon.
Misstänker att den här berättelsen kommer fyllas på allt eftersom mer saker kommer till mitt minne.
Kul. galet och väldigt spontant har det i alla fall vart. Och förresten, hur många ickesvenska städer kan du som börjar på E?

Vi är rätt kassa

Ja, igår skulle vi komma iväg elva. Pojkarna hämtade mig strax efter tre. Så kan det gå.
Och med kösittande i över en timme i Sthlm och sen en raststopp var tredje mil tog det ett tag att ta sig från Uppsala till Malmö, men vi nalände väl sådär strax efter ett. Kunde inte somna, så klart.
Vilket nu leder till att mina söta reskamrater fortfarande sover och jag misstänker att det där med att hinna med färjan i Danmark innan tolv är ganska kört. Komma fram till München lagom tills vi egentligen ska vara i Innsbruck kanske?

Dessutom vete gudarna hur jag ska hinna hem till Uppsala till lördag morgon då jag öppnar.
Är fortfarande lite nyfiken på hur det tänktes när vi fick ledigt helgen INNAN matchen istället för helgen efter.
Kommer bli jobbigt för tant Majs, för inga flyg går de heller. Inte under fyratusen iaf. Jippiiiiiiii

Roadtrip...

Blir några dagar frånvarande från datorn igen. Inte så att jag gnäller den här gången.
Ska åka ner och se på fotboll, kan det bli bättre? EM. Jag som längtat så.
Hoppas bara grabbarna lyckas organiera sig så mycket att vi tar oss iväg. Risken med oss tre är att ingen direkt gillar att planera överdrivet mycket, så vi tar saker lite som de kommer. Får se om vi ens har någon bil att åka i idag.
Men det löser sig, det löser sig alltid.
Grymt kul ska vi ha.
Ni kommer se mig dansa på stadion i Innsbruck. Jag lovar.

Första avgörandet avklarat

Måste ändå säga att jag hellre sett Tjeckien i en kvartsfinal än Turkiet.
Med risk för bombning av mitt hem, men jag tycker de är ett bätte lag. Ett intressantare lag och sist men inte minst, ett lag som hade gått längre. Turkiet åker garanterat ut i kvarten. Hade vart roligare med ett lag som kunde tagit sig längre.
Men så är det.

Imorgon får vi se om storfavoriterna Tyskland (ja, de är alltid favoriter) tar sig vidare. Kroatien är kul. De kommer slå ut Turkiet utan att ens anstränga sig. I övermorgon börjar spänningen, hag håller tummarna för att Rumänien slår ett oengagerat Holland och tar sig vidare. Mest för att jag gillar underdogs, och vad kan man annars kalla Rumänien i GruppC? Några bra dagar väntar alltså.

En tår i ögat varje gång

Jag vet inte vilka AMF anlitade för att göra den här reklamen men den väcker lika starka känslor varje gång.
Jag är nog en tönt, men ni känner väl känslan? Alla som någon gång älskat ett lag so han gör känner det.
En tår faller ner för min kind varje gång slutscenen kommer.



... och imorgon åker vi mot Österrike!

Men .. orättvist!

Varför hittade jag inte det här för tre år sen?
Kanske för att det inte fanns då, men reklamen gör mig faktiskt galen.

En dag kvar

Snart en veckas semester, snart lite frihet.
Sen en månad helt galet jobbande och sen kommer semestern. Jag ser ljuset i tunneln.
Jag ser ljuset Jonathan...

Nej, jag vet inte. De senaste dagarna har ändå vart rätt okej.
Jag trodde det skulle bli mer strul, men förtuom kylen och lite klantande med tider så har jag överlevt det mesta. Och idag ringde Bella och sa att tvättmaskinen höll på att bli installerad. Det är underbart. Äntligen sluta tvätta i diskmaskinen. Förstår ni vilken lyx det är. Kalas. Det är små saker som gör en lycklig. Sånt som rena förkläden.

Även fotboll gör en lycklig.
Synd bara att det går så fort. Snart en vecka sen det startade. Snyft. Sen är det två år till nästa gång.
Men det är okej. Jag kan överleva det. Om två år gör jag något helt annat någon helt annanstans, men jag vet att jag ser VM. Ha, allt ändras men fotbollen består.

Tralalalla.

Förbannat

Åååh, kan man ha en sämre dag än jag har.
Min externa förbannade hårddisk har bestämt sig för att försvinna från min dator. Jag ser ju att den funkar men är omöjligt att hitta den. Den hatar mig.
Den gnällde igår om att den behövde bli formaterad, men det är ju det som är kruxet.
På den ligger ALL min musik (ca 100GB), alla mina tvserier och min filmer. Mycket möda är det som är nedlagt i den.
Dessutom ligger bilder, spel och annat spännande.
Om den dör måste jag börja om, med allt.

Snyft, nu är jag bitter.
Funderar på att åka och göra rent socklar på jobbtoaletterna med mitt nyinköpta jif istället.
Vad finns det för anledning att vara hemma på sin lediga dag när allt bara är elakt.
Jag tänker gråta en timme nu, minst.

Vill du också ha en pommes i näsan?

Jag ägnar just nu all min vakna tid åt jobb och fotboll.
Detta leder till en otrolig bloggtorka men eftersom allt jag har att säga ändå handlar om dessa två så tror jag inte ni dör. Jag önskar att jag skulle slippa höra om det.

Men just nu har allas vår kära assistent övergett mig (okej, han bör också få ha semester) och eftersom jag inte klarar av att bara skita i saker sitter jag nu här efter att ha jobbat över två timmar. Obetalt. Med att fixa den olagliga härva som folk blivit schemalagda/bytt in sig i. Tror det blir rätt nu. Alla har sin dygnsvila och jag får utsövda medarbetra på restaurangen. Det är bra.
Morgonen började för övrigt härligt med att vår stora kyl lagt av men som tur var fanns goda råd och hjälp att få hos stackars N som jag telefontrakasserade hela morgon eftersom ingen annan svarade. Nu är den lagad och fin och jag känner mig som den största fixaren i världen. Allt har faktiskt hittills gått ganska bra, peppar peppar.
Eller iaf det som jag fått veta. Får hålla tummarna för att inget mer (förutom det som vart trasig sen innan ) går sönder under den här veckan nu.
Min högsta önskan just nu är att få en ny tvättmaskin så jag slipper tvätta trasor i diskmaskinen,
Och nu borde det bara vara cirka tre veckor kvar tills vi får en ny pommesmaskin, så vi lsipper hälla upp dem för hand, Det kommer bli sann lycka.

Någon som vill byta jobba förresten?

Denna värmebölja

Det finns inget slut på den. Nej, jag vet att man inte ska klaga men när inte ens katterna orkar vara jobbiga då är det varmt i lägenheten. Ja, det är varmt överallt.
Har hunnit ta två iskalla duschar idag bara för att orka andas.
Men på förmiddagen när det är skugga på balkongen och jag kan ligga i hängmattan och kolla på DHpå min laptop då  är det underbart.

Imorgon är et dags att jobba igen, lite under en vecka sen jag var där nu.
De ger mig en fantastisk start med för lite folk och massa galenskaper. Men vad göra? Det är bara att borra enr huvudet och köra på. Om allt går som jag vill så hittar jag något annat att göra efter sommaren.
Ska bara ta tag i det där med CV.
Jag är lite för lat, jag vet.
Men frågan är om jag ens kommer klara av att lämna det. Det visar sig.

Nu ska jag öppna en kall öl, som jag ska sno av Patrik när han inte tittar.
Sen ska jag njuta av resten av dagen, eftersom jag sedan ska i stort sett bo på jobbet i 6 dagar.

Hemma igen

Några hektiska dagar avklarade.
Kul dagar var det.
Jag är helt slut, tänkte lägga mig och stirra på tvn nu.

Viller bara påminna er om att jag faktiskt finns.

RSS 2.0