EURO2008 - The Don't Panic Tour

Hemma igen efter en galen vecka. Vet inte hur jag på något sätt ska kunna ge den rättvisa utan alla bilder, kameran är dock kvar i Majs bil så får bli en sammanställning så länge.

Vi skulle åka klockan elva i måndags, bara lite försenade så kom vi iväg strax efter 16. Glada ihågen ger vi oss iväg mot Stockholm där vi fastnar i en helveteskö redan innan Kista. Smarta som vi är tar vi en "genväg" över Danderyd och tar oss genom stan längs E20 istället. Två timmar senare kör vi vidare söderut mot Malmö där vi får utmärkta sovplatser hos Dannes kompis Kristin. Säng och allt, det är inte fy skam.
Vi bestämmer oss för att gå upp vid nio på tisdagsmorgonen för att komma iväg i tid. Elva ger vi oss av över bron (ni ser redan mönstret va?) Vi bränner på ner genom Tyskland med riktning mot München.
Någonstans på vägen inser vi att vi, eller rättare sagt googlemaps, missbedömt det här landets storlek enormt. Vi får helt enkelt leta reda på ett ett hostel i en spännande stad som heter Würzburg och inkvartera oss där. Det heter BabelFish och ligger precis där vi åker in i stan. En kraftig missbedömning från vår sida gör dock att vi hamner väldigt snett och irrar runt i någon timme innan vi hamnar vid det igen. Vi inkvarteras i ett fint rum som heter Don't Panic och ger oss ut för att göra stan. Det visar sig dock att staden stängs klockan halv tolv för att inte störa de boende. Sömn blir det då.
Nästa dag vidare, det är ju nu matchdag och vi har inte så mycket val än att ta oss hela vägen till Innsbruck direkt. Dock har Majs blivit en äkta tysk Autobahnförare vid det här laget och vi hinner med god marginal. Dock anländer vi lite avis på snabb-Zoran som glidit tysk bil från Amsterdam och ner.

Matchen vet ju all hur den gock och det som skulle bli resans höjdpunkt blev det verkligen inte. Dock var det ganska mäktigt att få höra Ryssarna sjunga sin nationalsång. Jag förstår att de svenska spelarna blev rädda.
Efter bestämde vi oss för att här ska de festas i vilket fall. Och fest blev det, med alla möjliga konstiga människor. Vi har fått lära oss att Falco (har ni någonsin hör låten Rock me Amadeus?) är en av de tre stora från Österrike, att Danne kan säga "Det här köttet innehåller ingen gris" på turkiska och att bilsovning är helt okej efter enorma mängder öl.

Resan hem blev galen, först till München där vi sov och sedan har Majs streckkört München - Uppsala. ca 22 timmar tog det. Nu ska jag sova en stund och sedan göra mig iordning för att öppna imorgon.
Misstänker att den här berättelsen kommer fyllas på allt eftersom mer saker kommer till mitt minne.
Kul. galet och väldigt spontant har det i alla fall vart. Och förresten, hur många ickesvenska städer kan du som börjar på E?

Kommentarer
Postat av: Shonna

Men shiiiiit! hahaha, låter ju himla skoj du!!

Stackars majs, ensam med körkort! haha, smart drag av er ; )

Matchen behöver vi inte prata om!

Jag kommer bara på Emmen! (här i Holland...)

och Edinburgh...Emmeloord...oxå holland...Enschede...oxå Holland...heehe...fan...detta va kul! Jag återkommer ; )

2008-06-21 @ 11:29:22
URL: http://shonna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0