Noga övervägt

Efter noga övervägande att jag kommit fram till att jag ska lämna mina fina bruna manchesterconverse hemma. Jag vet hur det brukar gå för skor i Ludvika, speciellt på Ludvikafesten. Regnets helg. Alltid. Vad de än säger.
Jag kommer sakna dem...

Vad i helvete!

Bakfull idag igen, det börjar bli pinsamt. Känns som jag är på väg mot gamla trakter. Jag betalade iofs inte för ölen igår, det var ett framsteg. Däremot köpte jag cigg åt en helt främmande människa, vad är det för fel på mig? Jag borde veta bättre, jag är typ pank och då ränner jga runt och köper saker åt folk. IDIOT! I say. Vågar inte ens kika i plånboken, kommer inte ens ihåg hur mycket jag handlade för igår elelr om det finns pengar kvar. Kommer dock ihåg vad det fanns kvar på kontot efter uttaget. Det gör livet jobbigt nog. Tur att jag gett Lisa pengarna jag är skyldig henne. Vore skamligt annars, då vore jag verkligen pank.
Varför bränner pengar mig så i handen? Vad har jag gjort för att förtjäna jordens mest oekonomiska sinne. Jag vill fan vara en snål jävel, då kanske jag hade haft pengar någonsin. Eller så hade jag bränt dem på något totalt meningslöst. Kanske bättre att bränna på folk jag tycker om och bryr mig om. Men inte på främlingar, inte mer!

Ah, tangentljudet förvärrar min huvudvärk gånger tusen. Kan inte ens beskriva smärtan.
Munnen smakar rutten skunk och jag luktar nog åt det hållet. Får köpa (så var det dags igen!) tuggummi sen när jag kommer till stationen.
Mitt tåg upp mott skogarna avgår nämligen 12.25, eller nåt sånt. Kanske borde kolla upp det?
Och just det, bilderna jag lovade i förra inlägget kommer nog i nästa. Måste orka slänga upp dem på datorn. Och känner mig inte så motiverad just nu, min mun smakar som sagt skunk.



Bakislåten nr.1
"För the botten is nådd
Hur långt kan man gå?
Hur lågt kan man sjunka?
Hur kasst kan man må?
Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän
Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen"


Gråa dagar

Ah, igår var en riktig bitterdag. Idag verkar bli liknande. Jag känner mig... grå helt enkelt. Utan anledning. Väldigt frånvarande är jag också, jag hör men jag lyssnar inte. Vet inte varför, tror jag går och tänker på för mycket saker nu igen, jag kan inte göra så mycket samtidigt annars och den här tankeverksamheten gör mig helt förvirrad.
Trots regnet har jag idag i alla fall tagit mig ut till Walter och blivit anställd. Sex månaders provanställning på heltid. Det är inte fy skam tycker jag. Jag är inte längre arbetslös. Insåg precis att jag nästa vecka nog måste orka pallra mig bort till AF och berätta det för dem också, men man kanske kan ringa till deras kundtjänst. Det är ju det de uppmuntrar en till att göra. Slipper jag nog söka fler jobb den här månaden också. Det enda som fattas nu är att alfa-kassan kunde vara så snälla och ge mig pengar för de månader jag fyllt i kassakort, och ge mig kassakort för den tid jag inte fått dem. Då vore mitt liv ganska skönt.
Men det känns som att hoppas för mycket, att när jobb fixat sig ska det här fixa sig. Var väl som antingen eller. Får väl kanske gå till soc. De kanske är bättre här än i Ludvika, även om det verkar lite väl otroligt. Har hört lite halvelaka saker om dem även här.
Men jag hoppas på alfa-kassan. Hoppas, hoppas och hoppas mer.

Jag funderar på att göra lite kaffe. Men tror jag ska städa lite först, städa köket.
Kanske kära sambon är gladare på mig när hon kommer hem. Tror jag råkade göra henne irriterad/arg/liknande idag, det var inte min mening. Jag vet inte varför jag är så dum i huvudet ibland. Men tror att just nu har det mycket med att göra att jag helt enkelt inte lyssnar på vad någon säger. Jag lever som bakom en ruta, den är tunn, så jag är lite med. Men mest är jag nog borta.
Hoppas det går över snart, det är inte så kul. Om inte annat är det rätt otrevligt mot de närmast runt mig. Men lite toalettstädande gör ju en lycklig. Eller, det gör mig lycklig. Jag är nog mer skadad än vad jag tidigare trott.

I nästa blogg kan ni se fram emot meningslösa bilder från London, bilder på mig i kostymbyxor (jag insåg hur svårt det måste vara att se det framför sig annars)och mycket söta bilder på Marilyn.




"Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå
För du får ingen tröst, av din inre röst
Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på"

And the plans...

Ja, blir Ludvika i helgen. Trevligt, skönt och bra ska jag ha det. Väldigt skönt att bestämma de tlite i tid också. Blir Huggnora först, leka med flickorna. Sova där en natt eller två.
Vet itne riktigt än om det blir åka redan imorgon kväll eller på torsdag förmiddag. Beror lite på hur tågen passar ihop med möjligheten att bli hämtad. Busstrafiken till Huggnora är ju inte den mest frekventa kanske.
Men verkar luta åt torsdagmorgon, tågen till Smedjebacken är tydligen heller inte någon vanlighet på onsdagskvällar. Äh, vi får se.
Upp ska jag i alla fall.

Nu ska jag krypa ner under mitt täcke och tycka synd om mig.
Jag har faktiskt huvudvärk och känner mig i allmänhet rätt övergiven.

Mycket illa

För en stund sen skulle jag ha skrivit avtal med Walter, sen hade jobbet vart fixat och klart.
Men, när jag skulle åka fanns inte min cykelnyckel att finna. Så fick ringa och fråga om det varokej att jag kom imorgon istället. Lysande början. Jag som verkligen försökt verka som jag har koll på saker och tider och allt. Kan ju inte se så bra ut.
Men, ibland blir det fel.
Imorgon klockan två ska jag vara där istället.

Och just det, cykelnyckeln blev funnen.

Dunk, dunk, dunk

Man får vad man förtjänar, eller vad heter det? Mitt huvud förtjänar idag att ha väldigt ont. Igår var jag ytterst nära en fylla som gick fel, men min Lisa fixar sånt. Min Lisa är bra. Hon säger åt mig att jag bara överdriver och hon har rätt.
Undra hur jag överlevde så långt från henne så länge.

Men jag är lite bitter, eller mest avundsjuk. Jag hade också velat.
Jag är trött på att bli utesluten.
Jag förstår inte varför. Eller, jo jag förstår varför. Men jag tycker inte anledningen duger.

Idag ska jag skriva på avtalet för mitt nya jobb! Tjoho.
Sen ska jag fika mer Erik, om han vågar träffa mig efter att ha hängt med mig en timme när jag var full. Jag tror nog det. Jag är inte så farlig som jag verkar. Men undra hur vi ska lyckas fika när vi båda är panka som få, och inte har ett öre. Kanske picknick? Jag får väl fråga, om jag orkar. Om min huvudvärk släpper och om jag överlöever cykelturen till Walter. Dessutom ska jag flrbi Willys och köpa mat på vägen hem, jag kan ju vicka med cykeln och dö.
Äh, jag ska ringa pappa idag. Fråga om jag får komma upp till dem imorgon, så jag kan leka med tjejerna och tycka om mig själv. Huggnora är bra. Min familj där är bra.



"Du kanske sa nånting som ingen alls förstod
Och som du ångrade men som du ändå sa
Du kanske gick ett steg för långt för dom försoffade
Så att dom inte såg att det var bra
Du ville ändra på dig själv och på din värld
Men fick då ofrivilligt se att den var seg
Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg
Du ville visa att du fanns och att du levde
Och att inte allt var lika dött som dom
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt var bra
Och att det gick att göra om"

Frustande hästskratt

Hahaha, gick just in på Aftonbladet.se.
Det måste vara hårt att vara Hammarbyare idag, förlora mot Gefle på hemmaplan.
Jag ligger på golvet och kvävs av skratt.

Läs och njut;
Gefles första bortaseger på 71 år
Linderoth igång igen

Och, när jag ändå nu sitter här och njuter av att det går kast för Hammarby ringer killen från Walter. Jag har fått jobb, börjar den 1 augusti. Är sjukt glad.
Att det kunde gå så fort helt plötsligt. Livet känns, just idag när solen lyser, alldeles utmärkt.



             DIF
Lite finare, Lite bättre


Min säng

Ah, har precis vaknat utvilad efter en natt. Det var några dagar sen. Om det är något engelsmännen absolut inte bör vara kända för är det deras brutalt obekväma sängar. Jag tror inte de är kända för det heller, men man kan jag ju aldrig veta. Fast det var ju tufft att överkastet matchade gardinerna. Min bästa sömn där fick jag i alla fall natten till igår när jag somnade i jeans och linne, halvt inkrupen under överkastet, det borde säga rätt mycket.

Igår lyckades jag i alla fall bränna mina sista pengar på tre sekunder när jag vimsade in på en skivaffär, det resulterade i tre Dropkick Murphysskivor, men de är så bra så det var värt det. Fick ju ändå inte åka till Camden något  mer, så varför spara? Mor gav mig en flaska Kahluá från Tax-Free. Och även om det inte var tax-free på just dem inom EU, var de fortfarande billigare än i Sverige. Men vi fick nästan övertyga tjejen i kassan innan vi fick köpa den, hon tyckte hon lurade oss om hon sålde den. Hon kunde helt enkelt inte förstå hur det kunde vara dyrare. Sverige måste verkligen vara uselt dyrt.
So, vad ska man säga? Inser att jag nog rapporterat om det mesta.
London var härligt, Camden var fantastiskt. Jag ska flytta dit. Eller, nästa resa ska vi ta till Barcelona, får se när det blir. Då har jag undersökt alla städer med flytta-till potential. Sen ska jag bestämma mig. Man bör testa.
Kom hem vid ett eller kanske halv två inatt i alla fall. Bästaste sambon Lisa var vaken, även om hon inte ville. Undra om hon är död på sitt jobb, vi var vakna länge. Jag var dessutom tvungen att cykla och köpa cigg. Illa, jag som ska sluta. Har ju knappt rökt när vi vart borta. Men jag är tydligen usel, inte ens snus hjälpte igår. Bara kröp i hela kroppen efter en cigg. Skadat. Så blev lite balkong med Lisa, vilket ju alltid är tokmysigt.
Sen tror jag hon till slut kanske lyckades somna, om inte mina förkylningssnarkningar höll henne vaken. Hoppas inte.

Idag lyser solen, jag ska nog koka te och sätta mig på balkongen, tror inte det finns så mycket annat att stoppa i sig hemma. Tur att jag hatar frukost. Men jag kommer sakna hotelfrukostarna! Den ligger på plats två på min lista, efter det första hotellet i Singapore, inget kommer någonsin slå det. Måste nog sänka min standard om jag ska bli nöjd igen.
Ja, vi ses i en blogg nära dig snart igen. Måste ju kast aupp bilderna på mig med kändisarna. Suck.


Och här kommer hela Dropkick Murphys låt Forever, vilken ni alla genast bör lyssna på för den är sjukt bra;
"All of my dreams seem to fall by the side
Like the discarded thought or the day's fading light
But I know that if I could just see you tonight
Forever
At times we may fall, like we all tend to do
But I'll reach out and find that I've run into you
Your strength is the power
That carried me through
Forever

Your kindness for weakness I never mistook
I worried you often,yet you understood
That life is so fleeting,these troubles won't last
Forever
Inspired me truly you did from the start
To not be afraid and to follow my heart
There's a piece of you with me they can't tear apart
Forever

Forever I'll find you,forever we'll be
Forever your power and strength stays with me"

Sista dagen

Det har ar lysande, internet p a varan tv pa hotellet gor att man inte ser ena hornet av det man skriver. Lysande. Ni far helt enkelt bortse fran om det blir valdigt knas. Vaknade nyss och insag att jag glomde namna att vi var pa Madame Tausaddes igar (nej, jag har ingen aning om hur det stavas). Anledningen till att jag glomde var nog att jag inte var sa imponerad. Jag hade vantat mig sa mycket mer. Alla pratar ju om det, visst, vaxdockorna var ballt gjorda. Det var kul att de sagat isar Jennifer Aniston och Brad Pit och stallt Brad med Angelina. Men mer an sa var det inte. Jag och min syster knappte nagra glada kort med lite diktatorer, jag vagade inte ta kort med Bush och Blair efterwsom det jag velat gora pa kortet garanterat satt mig i fangalse i ett land som detta. Men sen var det inget mer, bara sjukt mycket folk och en skum avslutning i nagon Cosmonova liknande sak. Som jag inte fattar vad den hade med vaxdockor att gora. Nu ner och ata frukost, sen overtala mamma att vi borde spendera aven var sista dag i Camden. Far se hur det gar. Inatt kommer jag hem, till Liiiisa och hennes fina tangentbord med alla bokstaver pa.

Camden ar mitt nya hem (eller; dod at spacetangenten)

Ah, jag och Maja ar ater i Camden.
Shoppat mer, till andra och mig sjalv. Saken till mig ar finast, ett par bruna manchesterconverse. De var vart de sjuka antalet pengar jag betalade, till och med att de ar en halv storlek for stora kan jag leva med. Bra pa vintern nar det ar kallt och man behover sockor.
Lycka, det ar mina nya skor.
Det andra jag har kopt ar en hemlighet, tihi tihi.

Vet egentligen inte om jag har sa mycket att saga.
Mest for att spacetangenten pa detta tangenbord ska dooooo! Tar en halvtimme att trycka ner den. Later som fan. Men lite till ska val skrivas.
Blev ingen Jack the Rippertour igar. Kanske ikvall, men igar regnade det as. Vi gick pa Storbritanniens basta indiska restaurang istallet. Daligt uppassad man kande sig. Nastan laskigt. Maja rakade tappa en gaffel och en killetyckte det var hans fel, sen gomde han sig for oss resten av kvallen. Galet. Maja var... forstord.
Sen gick jag hem och dackade. Min extremforkylning som pajar mitt uteliv. Eftersom det ar sista kvallen ska jag verkligen forsoka orka ut med Maja och Adam och vilka det nu var mer. Vore kul, men inte om alkislillebror foljer med. Magen till olpimplare har jag aldrig sett maken till. Full fran morgon till kvall, och om han inte hunnit bli full ar han sur tills han blivit full.
Jag ska kanske dricka lite ol idag, kanske.
Men jag kommer ju bli sjuk, sjukare, sjukast. Dod imorgon. Har kopt en nasspray har. "Not for childern under 18". Lysande tankte jag, den maste vara tokstark. En halv flaska senare inser jag att vattnet jag droppade i nasan i morse var mer effektivt. Engelsman kan inte veta vad en riktig forkylning ar!

Verkar inte bli musikal idag, mamma kopte nog aldrig biljetter. Men det visar sig val om vi nagonsin hittar henne igen. Far ringa henne nar vi drar vidare harifran mot Oxford Street for mer shopping. Jag kommer shoppa ihjal mig snart. Men det ar kul. Det svaraste ar dock att inse hur dyrt allt anda ar har. £10 later ju inte det minsta som 140 kr liksom. Men jag tranar pa det. Rakna om allt med lite ovardrift innan jag koper det. Mm.

Ah, nu borjar det bli varmt.
Jag borjar angra mina presentkop, men sa kan det vara.
Jag har ju anda kopt saker, jag ar ganska snall.
Nu ner i Underground, jippiiiie. Sen shopping, sen hem till ombyte och sen kanske utgang, kanske somn. Endast nasan kan bestamma, att andas eller inte andas liksom.
Saknad.



"Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvudet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna"






London!

Jaha,nuar jag har. De har konstiga tangentbord har ska ni veta, forutom att de saknar vissa viktiga bokstavar sitter ocksa saker pa helt fel stalle. Det blir lite krangligt. Men nu har vi i alla fallfatt ner en flakt har i kallarna, sa kan andxas utan problem igen. Tack och lov.
Ar galet varmt har, igar var det mellan30 och 35 grader i skugen hela dagen och helt vindstilla. Plus att det ar som usel luft. Lysande for mig, sepciellt blandat med ac. Tog ungefar fyra timmar innan jag blev sjuk. Nu ar jag forkyld och forsoker hosta upp mina lungor med jamna mellanrum. Jag maste gora ett valdigt bra intryck pa alla jag moter. Sa ar det.

Jag har turistat som fa.
Igar tog vi en tur pa Themsen, guiden var sjukt rolig. Hoppade av vid Greenwich och at lysande god tacosmat. Ja, det narmsta det kan kallas i alla fall. Vi han dock aldrig ga och stalla oss pa den dar linjen, eftersom jagfickfeber och holl pa att do av varmeslag och vattenbrist. (Appropa det ska jag nog kopa mer vatten, ja).
Idag har vi [kt i London Eye, kulsombara den. Kandas inte som 35 minuter. Man sag allt! ALLT! Ja, tog lagom manga turistiga kort for att gora mamma lycklig. Sa hon ar glad nu. Sen vidare dar ifran till Camden,dar vi spenderat hela dagen. Ochom jag far bestamma atervander imorgon. Har vill jag bo! Alskar den har delenav London. Alla affarer ser ut som Blue Fox, fast nagra ar mycket sotare. Jag har kopt en kjol for jag kande mig sa somrig. Hur ofta hander sant liksom. Ja, herregud.
Camden ager, allt. Stables Market ar min favoritplats. Utan tvekan, mysigare an mysigast.
Och god mat overallt!
Imorgon ska jag ata nachos tills jag dor, idag korde jag pa indonesisk mat. Tokgott.
Upptacker nu nar jag sneglar pa klockanatt vi lovade mamma att vara tillbaka pa hotellet om en halvtimme. Jagsom har tjugo minuter kvar pa min tid. Hon far vanta helt enkelt.
Syster och bror blir ju ocksa sena.
Sen, 19.30 ska vi ga pa Jach The Ripper Tour, ska nog bli tokspannande. Och imorgon kvall eller pa eftermiddagen blir det musikal. Far se vilken det blir bara.
Alla vill olika.
Men sa kan det ju vara.

Jag har kopt trojor med kassa saker skrivna pa sig. Mycket sota ar de, och en vaska.
Har hittills hallt mig borta fran nya converse, men finns ett par tokfina i brun manchester som jag inte vet hur lange jag kanmotsta. Men ska forsoka!
Syster har kopt jordens ful/syggaste jacka i alla fall.

Nuska jag forsoka shoppa upp £20 till, innan vi kralar ner underground.
Eller sa spar jag till imorgon, har hittat en lysande t-shirt at tant putte, kanske i alla fall. Min syster och jag funderar. Vi kan inte bestamma oss om den passar elelr inte, men det loser sig nog.
Nu, vatten.


What you smell is what you get
burger-king and piss and sweat
you roast to death from the boiling heat
with tourist treading on your feet
and chewing gum on every seat

So dont tell me to 'mind the gap'
I WANT MY FUCKING MONEY BACK!


Frågor från förr

Läste gamla Helgonmail idag och hittade dessa spännande frågor.
"För at tlära känna dina vänner" sa de att de var till för. Men jag vet inte, i vilket fall som helst är frågor alltid kul och dessa är ju helt oseriösa, vilket inte ger en prestationsångest.
Allt är i en konstig ordning, men det är sött.. och KUL!


Vad heter du? 
Jenny Maria Fors, men går under många fler namn än dessa.

Vad är det för färg på byxorna du har på dig?
Jeansblå i någon mellanjeansblå ton

Vad lyssnar du på just nu?
Dropkick Murphys - The Dirty Glass

Vad gjorde du igår kväll?
 Tvättade hemma hos mamma, spenderade för mycket tid framför datorn och pratade med Lisa.

Vad var det sista du åt?
Resterna från Lisas matlåda, gott som inget annat.

Hur är vädret hos dig just nu? 
 Varmt men molnigt. Jag tror solen kikade fram två sekunder för ett tag sedan men det kan ha vart önsketänkande.

Vem var densenaste personen du pratade i telefon med?
Min mamma.

Vad är det första du lägger märke till hos det andra könet?
Jag förutsätter att den här frågan inte handlar om könet i sig.
Så då är det garanterat ögon. Men också hur en person går, det är dödsviktigt! Även om ingen tror mig.

Hur mår du idag?
Jag mår mest bra, med små inslag av lite ledsenhet.

Vilken är din favoritdryck?
Apelsinjuice, eller kanske kylskåpskall saft.

Favorit alkoholbaserad dryck?
Öl, alla sorter!

Favoritsport?
Fotboll. Finns det något annat värt att ha som favoritsport?

Vad har du för hårfärg?
Just nu har jag många hårfärger; rRåttfärgat, gulblekt, brunt, lite rött, en svart slinga här och var.

Vad har du för ögonfärg?
Brungulgrön.
Mest bruna, men ibland är de helgula. En gång har de vart riktigt gröna, då tyckte jag om dem. Men mest är de tråkiga.

Soluppgång eller solnedgång?
Båda två, på sommaren bör man vara vaken hela nätterna.

Antal syskon och deras ålder?
Maja (20) och Johan (18) med samma föräldrar som mig.
Märta (4) och Malin (2) som har samma pappa som mig.
Maja (18) som mamma har gift in i familjen.

Favoritmånad?
Augusti, eller kanske Maj ibland.

Favoritmat? 
Allt som är fett.


Senaste filmen du såg? 
Någon skum film hos Alex tror jag. Kommer dock inte ihåg vad den hette. Code 46? Kanske.

Favoritdag i veckan?
Natten mellan fredag och lördag.

Favorithobby?
Jag är ingen hobbymänniska. Men jag tycker om att sova mycket, krama på folk, lyssna på musik, dricka folköl i solen och vara allmänt söt.

Är du för blyg för att bjuda ut någon?
Ärligt talat har jag nog aldrig försökt. Jag har inte ens vart på någon hipp date någon gång.
Tror inte jag är gjord för sånt.

Favoritlåt?        
Just nu är det nog Dropkick Murphys - The Dirty Glass och Lars Winnerbäck - En svår och jobbig grej

Sommar eller vinter?
Försommar och sensommar, jag har svårt för Juli.

Kramar eller kyssar?
Kramar, alla är bra på kramar.

Förhållande eller One-Night-Stand?
Förhållande, det ger som mer i längden. Men jag är inte den som är den.

Choklad- eller vaniljglass?
Choklad.
Helst med chokladsås och chokladströssel också.

Hur bor du och med vem/vilka?
Jag bor med den bästaste sambon av alla, Lisa.
Dessutom bor ju Marilyn här.

Vad läser du för böcker?
Jag läser allt jag kommer över, men jag gillar böcker med snygga framsidor bäst.

Hur ser din musmatta ut?
Den är uselt tråkig blå. Men jag skaaaaa ordna en bättre.

Favoritsällskapsspel?
TP, men bara om jag vinner.

Favorit data/tvspel?
Hm, det är en hård kamp mellan The Sims och SOFII. Jag får återkomma.

Kan du nudda din näsa med tungan?
Nej, inte ens om det gällde mitt liv.

Kan du korsa ett öga åt gången?
Jag vet inte, min mormor sa till mig när jag var liten att ögonen kunde fastna. Så jag våga rinte prova.

Är du romantisk?
Jag har väl en gen någonstans, men inte ofta.

Skulle du själv säga att du är lycklig?
Överlag är jag väldigt lycklig. Så det måste jag nog säga, även om jag väl inte alltid är på topp.


Sötast av alla!





"Why should it be so bad to be bad,
When it´s so hard to be anything at all?
And why does everyone seem to forget
What it´s like to be all alone
As soon as they
Have got someone, no it´s no fun
It makes me wanna vanish and die
Maybe I´ll throw all my clothes
Into a waterfall
And sit and spy while they all cry
You get so silly when you´re lonely
And you think that you´re the only

Maybe you all would consider it a joke
If I say that I hate myself
But now and then
When I look into the mirror
All I see is a big mistake
-And wouldn´t you?
Well, I just wanna be fun
Just wanna be the one
Who makes you smile
Well, I just wanna believe
That I could be something to someone"

The Sambos

Nämen...

Lisa och jag för hundra år sedan på Dreamhack
Lika söta då som nu... hrm.


Utan huvudvärk

Inatt drog till slut det där satans åskvädret förbi. Mitt huvud är nu återställt till sin vanliga nivå där huvudvärken bara pickar på lite i bakgrunden hela tiden. Det är bra. Förhoppningsvis kan massvis med vatten ta död på den så pass bra att jag orkar tänka, det skulle kanske behövas.
Kvällen blev förresten inte bättre igår, snarare sämre. När jag väl samlat mig efter påhälsandet hemma så började nästa sak om. Jag vill inte bråka, jag vill prata. Men jag kan ju inte prata med dig, för du vill inte lyssna. Sen blir du arg, eller sårad, eller vad det nu är. För något är det. Och jag kan inte göra något, bara stå bredvid och titta på. För det enda du vill att jag ska göra är det enda jag inte kan göra.
Hur mycket jag än önskar att det skulle vara så, för tro mig min värld skulle det ibland också kännas mycket lättare, så vore det inte rätt mot någon att försöka göra något som skadar oss båda.
Att älska räcker inte, jag har gått vidare. Jag är kär i någon annan, jag kan inte bara ändra på det, för att allt skulle flyta på bättre då. Det är fegt.
Jag är inte värd det, ta mitt ord för det.
(Okej, jag vet, för er som inte förstår kan det här vara ytterst irriterande, men jag når ju inte fram på något annat sätt så jag skriver det här här. Och jag vet att den det är riktat till vet det)

Efter allt var bajs dök i alla fall min fantastiska sambo upp och vi pratade om allt och inget och drack te på balkongen och i sängen. Det kändes mycket bättre, hon är bra på att laga mig Lisa. Det har hon alltid vart, och det är jag otroligt tacksam för och kommer alltid vara.
Så är det.
Nu, för att komma ur depptänkbanan ska jag gå pch shoppa, inget kul dock. Men Marilyn kommer få rent i buren i alla fall. Hennes diet fukar förresnte, nu ser hon mer ut som en handboll än en fotboll. Stort steg framåt, även om Tyrannosaurus Rex parallellerna fortfarande är många.



"When you're close to tears remember
Someday it'll all be over
One day we're gonna get so high
Though it's darker than December
What's ahead is a different colour
One day we're gonna get so high
And at the end of the day remember the days
When we were close to the end
And wonder how we made it through the night
At the end of the day
Remember the way
We stayed so close to the end
We'll remember it was me and you
Cause we are gonna be
Forever, you and me"

Välkommen till helvetet

Idag har jag vart hos min mor och tvättat. Det händer nog inte igen. Jag vill nog när jag tänker efter aldrig stoppa in ens ett finger i den lägenheten. Det var den mest spända stämning jag någonsin varit med om, bara att gå in fick mig att vilja spy. Obehag som inte kan beskrivas. Jag vill ju kunna hälsa på min mamma, jag älskar min mamma. Hon är den bästa som finns och jag vill inte att hon ska ha det jobbigt, jag vill vara där och hjälpa men jag kommer nog inte klara det.
Hu, det var som när jag var yngre, när mamma, jag och Maja bodde i den för lilla lägenheten i Luthagen. Jag ville inte vara där för det fick mig att må dåligt att gå innan för dörren. Precis samma känsla nu. Om jag får en egen lägenhet ska jag kidnappa dit min mamma så ska hon bo hos mig.
Får se hur London blir, det kan gå riktigt illa. Men jag ska bita ihop i alla fall, jag har alltid lillebror där. Ja.

Appropå lägenheter har Lisa kanske fått nys om en lägenhet åt mig. Andrahand så klart. Men vad gör det? Allt är lysande om jag hittar någonstans att bo, för hur länge som helst kan vi faktiskt inte trängas här. Även om Lisa är världens bästa sambo. Mm.

Just det, idag bestämde jag mig för att återuppta det här med onani. Det var några år sedan, så här i efterhand försöker jag bara komma på varför jag la ner det. För att jag tyckte det var bättre att vingla hem från krogen med killar som var så fulla att de inte ens visste vad de gjorde? Herregud, jag måste varit korkad. Nej, hädanefter, aldrig (nåja) mer fylleragg. Jag håller mig till den jag vill ha, resten av tiden kan jag ta hand om mig själv. Dumma femtonårsJenny som lurade mig att tro annat.
(I och med den här delen av inlägget får nog låttexten i mitt förra en helt ny innebörd)

Nu, te och en cigg på balkongen.
Njuta lite av den friska luft som regnet lämnat efter sig.
Imorgon ska jag leka med Pumba! Det är som lycka rakt igenom. Hundra år sedan.



"Ever since I was eight or nine
I´ve been standing on the shoreline
always waiting
for something lasting
Loose your hunger, you loose your way
get confused and you fade away"

Morgonstund har ondska i huvudet

Vaknar med en bakishuvudvärk som jag absolut inte förtjänat, en öl ska inte leda till det. Kom fram till efter lite överläggande att den antagligen har mer med att vi spelade fotboll i stekande sol under ganska många timmar igår. Jag borde sköljt huvudet i duschen efteråt. Samson sa att om man kyler ner sig som fan brukar det inte bli så. Nästa gång ska jag pröva det.
Igår blev i alla fall den nog trevligaste dagen hittills i mitt Uppslaboende, nog för att jag inte ens vart här i en vecka sen jag flyttade hit men men. Det går faktiskt bara inte att låta bli att ha kul när man underhålls av folk från förr. Jag måste erkänna att jag nog alltid kommer ha en svag punkt för Samson och Johannes, observera att jag skrev Johannes, det är något visst med dem. He.
Trevligt som få var det i alla fall, jag och Samson avslutade kvällen med att prata Amway (just det mamma, han känner någon som är alldeles under Månsons!) och sen berättade han hela handlingen i filmer jag glömt eller helt enkelt inte sett. Jag vet nu den kronologiska ordningen i Pulp Fiction! Kanske dags att se den på en gång nu.

Vet ni, Bamse sover med öppna ögon, det är ganska läskigt! Men jag sov inte bredvid honom så inte farligt för mig.

Imorse skulle jag vakna tidigt och väcka herr Putte. Han var redan vaken, jag lovade att blogga om hur stolt jag var över honom! Jag är mycket stolt, hoppas de där svarade bara. Ja.
Idag blir det tvätt, alltså hem till mor i Eriksberg eftersom jag inte orkar boka tid här. Sen packa till London, jag ska till LONDON! Haha, hrm, ja just det.



"Åh Jenny du vet att du är bra
Du räcker till, du räcker till
Åh Jenny du får vad du vill ha
Bara du vill, bara du vill
Åh Jenny du vet att det är sant
Att du är vacker, du är stark
Åh Jenny du vet att du är bra
Ohh ohh oh Jenny"


Ah, avklarat!

Så, nu har jag vart duktig. Det gick bra, jag är duktig som få känner jag just nu. Ganska stolt öve rmig själv, bra inför fotbollsspelandet idag. Kan jag nog våga mig på några glidtacklingar. Inte vågat det sen ett blåmärke för flera år sedan... (PIK!) De skulle i alla fall höra av sig i nästa vecka, så uppdateringar om jobb eller inte jobb följer då.
Nu väntar jag på min kära sambo, ska nog ramla in i duschen och kyla av mig lite. Det är verkligen tokvarmt. Jag är ett svetto i mina fina svarta kostymbyxor. Ja, kostymbyxor! Försök se det framför er, ha. Jag ser lite vuxen ut om man lutar huvudet åt vänster och kisar... Men så är det med dresscode.




"Like a cat in heat, stuck in a moving car
A scary conversation, shut my eyes, can't find the brake
What if they say that you're a climber
Naturally, I'm worried if I do it alone
Who really cares, cause it's your life
You never know, it could be great
Take a chance cause you might grow
Oh, ah, oh

What you waiting
What you waiting
What you waiting
What you waiting
What you waiting for"

(Åh, vad jag älskar när texterna är längre än inlägget...)

Sol på bryggan

Ah, jag har suttit på bryggan, det kändes inte så tufft. Men ganska somrigt.
Dricka kall Loka och skratta åt blekBamse.
Och så har jag ju så klart träfat Samson som är på snabbvisit från sitt jobb. Han är aktieägare. Det ni, han finns på börsen. Jag är kanske inte så imponerad, men ändå. Och Staffan ramlade förbi också. Det var som... förr. Ganska underhållande när man inte nött sönder allt. Tufft. 

Snart iväg mot Walter, önska mig lycka till. Håll tassar, tummar, tår och allt vad man nu kan håla för att jag är lika bra som jag tror. Mm.
Undra vad de gör på en arbetsintevju? Ja, det visar sig.

Tillbaka i stan

Ah, så var jag åter i Uppsala. Skönt, faktiskt. Om än lite vemodigt... som alltid när jag måste lämna platser jag vill vara på och samtidigt inte vara på.
Egentligen hade jag tänkt att jag skulle köra någon lång och spännande uppdatering om vad jag egentligen gjorde i Ludvika, men ärligt talat så känns det liiite väl Lunar/Helgondagbok, och det är ju så ute. He, ja just det.
Så i anda av att vara bloggare och inte orka skriva några långa försenade utläggningar utan borde se till att fylla i min blogg mer regelbundet ska jag därför strunta i det! Ni får nöja er med de bilder som ramlar upp lite längre ner här helt enkelt.

Idag skiner solen, jag har vart uppe tidigt för att ringa och väcka här Putte. Vet inte om det lyckades men kanske, jag gjorde i alla fall ett försöka och kände mig god. Speciellt med tanke på att jag inte somnade förrns vid tretiden inatt. Skadad dygnsrytm, som vanligt.
Nu väntar jag på att klockan ska närma sig tolv så jag kan göra ett depserat försök att laga mat åt mig och min arbetande sambo. Hon kommer nämligen hem på lunchen så vi kan vara söta. Sen är det bara nedräkning till klockan fyra, när det är dags för intrevju. Alla bör hålla tummarna för mig. Men, i anda av sann bloggare så berättar jag mer om det sen.

Pojkarna i Fagersta                         Tommy vid vattnet
                               
Torsdagskväll vid hällarna
         

Ja, så klart finns det fler, detta är bara ett urval.
http://selene.fotogalleriet.se




"Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
med dig, med dig, med dig"

Damfotboll

Jag försöker, tro mig, jag verkligen försöker vara politiskt korrekt och uppskatta damfotboll. Jag försöker se det på tv, men somnaer. Försöker lyssna på radio men inser att det enda jag gör är att sitta och önska att de ska växla över till matchen Halmstad-Hammarby i allsvenskan, som jag inte ens bryr mig om! Då var det ändå EM-final, nog för att Tyskland-Norge är helt ointressant. Men hade det vart herrfotbollens motsvarighet hade jag gråtit blod om jag missat den.
Jag vill, tro mig, det är inte av ren ondska jag motarbetar hela denna maktkamp mellan könen och blahablaha som pågår. Men ärligt, jag skiter i det. Så länge som engagemange tinte sträcker sig längre för folk än att de bråkar om helt meningslösa saker, så som att damfotbollen (som ÄR mycket sämre) borde få lika mycket uppmärksamhet som herrfotbollen och annat meningslöst dravel är jag nog hellre förtryckt. Jo, för det är jag ju verkligen....
(Åh, vad jag ser fram emot att bli rättad av ett gäng galna "engagerade" kvinnor nu)

Ja, nog om det.
Helgen har varit trevlig som få. Sol och sällskap. Lördagens eftermiddag var en av de bästa på länge, ligga på en gräsmatta i en park med värmande sol från himlen och kall, nåja, folköl i handen. Trevligt sällskap och härligt måsskrik.Sånt får mig på bra humör för längre perioder. I övrigt har det helt enkelt bara vart trevligt, lugnt och lagom och mysigt. Jag har tyckt om den här helgen, den behövdes. Nu, ska jag snart ta bilen till tåget hem mot storstaden. Kanske en te på balkongen med världens bästa sambo ikväll. Vem vet vad kvällen har att erbjuda?
Imorgon är det dags för arbetsintrevju igen, förhoppningsvis så ska det bli bra. Kanske ett jobb, jag hoppas. Så slipper jag pressen att leta fler, känns mig ganska usel när jag smite rundan ibland. Ja... Men jag är kass. fast bra ändå.
Svårt att förklara.

Till sist hade jag velat skriva massa saker här, tyvärr lever jag ett liv där kryptiska dagböcker är en del.
Får se, till slut kanske jag tröttnar och bara skriver alltihopa rakt ut. Men just nu så behövs det inte, för jag är glad och lycklig och helt nöjd med allt som det är nu. Fastän allt är smygigt. men på vis, är det en del av charmen.





Och..
Vila i frid Torsten "Totta" Näslund
19450401-20050619

"När det går tio tusen lögner på varje ärlig man
så är det bättre att va laglös än aldrig vara sann
du är männska du är männska
du har hjärta du har själ
men denna kulna höst på jorden
är du tjänare och träl"


Ändrade planer

Idag skulle jag har åkt till Huggnora, umgås lite med barnen och gå på logfest. Som man ska göra på landet helt enkelt. Nu blev det inte så, de är på släktträff och sen är det sent. Så ingen kan hämta mig, jag orkar inte ordna skjuts. Det är för jobbigt. Så får åka ut imorgon eftermiddag och sen ta sista tåget från Avesta hem. Det funkar, bara jag hinner träffa barnen lite.
Tåget går ju inte förrns tjugo i nio, så det borde kunna funka.
Undra vad resten av världen ska göra ikväll.
Kanske borde orka ringa runt lite, borde i alla fall skicka ett sms till herr Elgh och säga att jag kan hämta kameran imorgon. Ja.

Torsdagen var i alla fall trevlig, jag drack sjukt mycket alkohol och stod fortfarande på benen. Mot alla odds. Jag är rätt stolt över mig själv faktiskt. Tio öl och en flaska Kir bode ha däckat mig. Men jag har mina dagar, ja, det har jag.
Fick leka med alla bra också. Det gör mig glad.
Igår lugnt och lagom bakfullt.
Var huslig hos Alex, av någon anledning är jag sjukt bra på att vara huslig där.

Äh, blir väl en längre och mer spännande blogg när jag kommit hem.
Var bara tvungen, eftersom Lisa påstod av vi var dåliga. Ja, så jag skämdes lite...




"And when you’re down on your luck
Hey baby It’s a long, long way up
Hold back now, hold back your fears
And when you’re really down and out
And you feel like there’s no way out now
Let go now, let go of your tears some more"

Åter i Ludervika

Måste ju vara något sorts rekord det här. Hemlängtan efter bara tre dagar. Nu är jag i alla fall åter tillbaka i lilla Ludervika. Ikväll ska jag göra allt jag saknade (nästan). Träffa Mudde, sitta vid hällarna och titta ut över vattnet och dricka öl. Det ska bli härligt. Väldigt härligt. Dessutom umgänge av många andra som är nära och betyder mycket.
Kanske kan jag inse att allt inte försvinner, kanske kan jag bli som folk och kunna vara i Uppsala mer än några dagar utan att bli ett patetiskt nervvrak som gråter när hon hör Timbaktu för han påminner henne om en håla i södra Dalarna. Kanske i alla fall...

Igår blev det några timmar i el Stockholmo i alla fall.
Helt okej, förutom att mina jeans hann bli trasig apå båda sidorna av insidan av låren. Vilket resulterade i att det lilla hålets kant konstant gned sig på den andr ainsidan av låret. Idag har jag ett fint gympasalsgolv-skrubbsår. Det sivder, jag går som om någon brutalt satt på mig... ja, inte där de borde i alla fall. (Ah, det kändes kvinnligt att inte uttrycka mig i grova ordalag). Det smärtar.
men med tanke på alla små söta rumpor och studsiga boobies jag fick se igår var det nog värt det. Höll på att gå in i en lyktstolpe på Stureplan, det v arliiite pinsamt kanske. Men det är inte mitt fel, en stad fylld med söta sommarklädda flickor. Hallå!

Nej, nu ska jag ta mig ner till Putte och sparka liv i honom, ska bara tigg alite frukost av Babs.
Om jag får honom att vakna.




"E' re' efterfest på eran balkong?
Så vi kan hångla friskt och dricka Chardonney i kartong.
Sedan spelar vi en schlageromgång
och gissar gamla go'a låtar natten lång"

Okej, här kommer frågorna

Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?
Jag är lite avundsjuk på många för många olika saker. Jag är avundsjuk på Lisa för att att hon är så bra på att ta tag i saker, jag är avundsjuk på Marléne för att hon åker ut och reser varje år (vilket jag gärna vill, men antagligen när det kommer till kritan aldrig skulle våga), jag är avundsjuk på alla söta kära människor jag ser överallt som kramas för jag vill också få närhet. Jag är avundsjuk på de som vågar så mycket mer än jag någonsin kommer våga.
Jag är avundsjuk på de som alltid vågar vara ärliga och raka mot andra och alltid måste tänka på vad de säger för att inte sanningen ska komma fram.  


Säg tre hemliga önskningar, svara ärligt och privat. Önska ingen chokladglass liksom.
- Förändra mig. Jag önskar jag kunde ändra på allt i min personlighet som gör att jag gör fel. Alla knäppa och ologiska saker jag lever mitt liv igenom och vet om att jag inte borde göra. Ibland tycker jag nog det borde komma en fe och trolla bort den delen av mig, eftersom jag inte klarar av att förändra den själv.
- Vardagsförhållande. Jag erkänner, innerst inne vill jag också bara ha någon som står ut med mig och vill bo med mig. Någon som vill bara vara vardag med mig. Inget speciellt och inte massa galet. Bara två som tycker om varandra och vill vara med varandra för det. Jag vill ha någon att vakna bredvid jämt, någon som jag faktiskt skulle vilja ha barn med och någon som jag känner mig säker på.
- Ekonomiskt oberoende. Jag vill inte kunna köpa massa saker, jag behöver inte sjukt mycket pengar. Jag skulle bara vilja kunna gå på stan en dag och bara komma på att jag vill fika, elelr köpa en tröja, eller ta tåget till någon annan stad. Just att slippa tacka nej till så mycket bara för jag inte har råd.


Vad gjorde dina päron för största misstag?
Jag och min mamma är för lika, ibland hade det känts bra om hon kunde ha kommit ihåg att jag var barnet av oss, inte bara när jag inte gjorde som jag skulle. Vissa saker som har sagts går inte att tvätta bort.
Pappa har vart för långt borta, jag ville ha min pappa inte hans pengar.


Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar.
Jag har inga.


Vad skäms du mest över dig själv?
Att jag är så dålig på att vara ärlig mot människor. Rent ut sagt usel, att jag är så feg att jag hellre sårar andra än utsätter mig själv för något jobbigt. Samtidigt som jag ursäktar mig med att ingen ju mår bättre av att veta allt.
Att jag tappade bort en vår av mitt liv nu i våras för att jag aldrig klarar av att säga nej. För att jag någonstans inom mig fortfarande är en fjantig femtonåring som tycker det ändå är ganska tufft med droger.


Vad är du mest mallig över dig själv?
Att jag utvecklats till en mycket bättre människa de senaste åren. Att flera personer säger att det är lätt att vara sig själv med mig.


Vilken är ditt livs största sorg?
Jag väntar nog fortfarande på den, eftersom jag inte kan komma på något speciellt på rak arm.


Beskriv varför du är en stor bluff.

Jag är inte så glad och rolig som jag ofta försöker låtsas som. De flesta får aldrig se den sidan av mig som skulle göra att de skulle lämna mig. Jag vågar inte visa hur jag mår eller berätta varför jag mårs wå av rädlsa för att bli lämnad. Jag låtsas som att jag är stark och klarar mig utan någon, men innerst inne är jag livrädd för att alla ska lämna mig.


Ah, det var svårt. Men nu är det gjort.


Saknad


Min Mudde och jag. Vid vattnet en solig dag.
Saknad

Vara död?

Idag har egentligen varit en bra dag. Intervjun gick bra, shoppandet gick bra, fick träffa Mene och mysa med henne. Vi var till stadsparken med Marilyn så hon fick krypa runt i gräset (även om hon mest var i väskan), sen grillning och trevligheter i stadsparken med folk jag tycker om och folk jag inte känner. Men alltid trevligt... helt plötsligt sköljde en dryg och jobbig våg av saknad och längtan över mig. Nu kom det, jag som trodde jag klarat mig, jag trodde det inte skulle vara någon fara.
Nu gör hela magen ont och jag längtar tillbaka. Jag tror det är solens fel, sol gör mig sugen på en öl vid vattnet med sällskap av de som är närmast. Tyvärr finns de flesta av de i staden jag lämnade, inte den jag kom till. Det gör ont. Fysiskt ont just nu. Det är jobbigt.
Vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska göra.
Tankarna börjar gå till att kanske åka upp nu i helgen istället för om tre veckor, när jag inte ens vet om jag kan eller har råd. Just nu har jag några korvören och vet att jag har tid. Kanske, men är det kanske dumt att ge efter för första vågen av saknad? Kanske kommer jag aldrig kunna sluta känna sån otrolig saknad om jag botar den med att åka dit.
ÅÅÅÅÅHHHH! Jag tycker inte om det här.
Imorgon ska jag nog åka hem till mamma och fråga vad hon tycker, min mamma är klok. Hon vet säkert vad jag bör göra.

Egentligen skulle jag berätta om min lösning på alla diskussioner om könsroller etc. etc. i vårt samhälle. Jag löste det nämligen idag. Lösningen har att göra med illalukt och blindhet. Men just nu har den glidit iväg, får fråga Mene tills imorgon. Hon kanske kommer ihåg, den var rätt bra. Inte.

Lisa har sagt till mig att svara på massa konstiga frågor, det skulle ha kommit nu. Men just nu känner jag mig bara illa till mods av att ens tänka på dem. Jag tror istället jag ska göra kaffe, krypa ihop på balkongen, röka en cigg och tycka synd om mig själv.
Frågorna får vänta till senare



"I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so, I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you"

Intervju

Så, nu har jag vart duktig.
Jag tror till och med det gick ganska bra, chockerande nog. Tror slipskillen tyckte om mig. Han var rolig och inte helt ful heller. Hehu. Jag är så kass.

Nu är det vandring till gågatan som gäller, lite saker kvar att köpa. Ska investera 300 i Lisa också. Så jag har åkpengar till Ludvika till efter midsommar. Det är nog rätt smart när det gäller mig. Jag är ju som vi alla vet inte världens mest ekonomiskt sinnade. Men jag ska bli, ja.
Ska bara hnalda lite saker jag måste ha först. Men blir ignet festande de närmsta veckorna. Eller, festande som inte kostar något. Det går väl alltid att ordna lite.

Nej, nu mot staden.
Jag måste skaffa en ny matta till min mus (tihi)
Herregud... ja. Värmeslag?




"Jag dricker glögg
Med balkongdörren öppen inatt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt
Och suga liv ur din halspulsåder"

Fotboll (följt av lite lycka)

För några (okej, många) timmar bestämde jag och Karl oss för att gå på fotboll. Dagen till ära spelade ju faktiskt DIF-IFKGöteborg på Råsunda. Ja, alltså, vi hade ju inte råd att ta oss dit men en öl på O'Learys sitter ju aldrig fel tänkte vi och knatade in mot staden. O'Learys var stängt... Det blev Etage. Vilket jag kan leva med.
Faktiskt dessutom en av de bättre matcherna i år, kan vara en av de allra bästa. Hela första halvlek bestod av spännande fotboll och mycket chanser. En match helt klart värd mer än resultatet 0-0. Måste jag säga.
Anledningen till att jag tar upp det i min blogg, förutom att jag vill få nämna Djurgården lite oftare i den är två saker;
1. Vem satt och bestämde att alla domare i Sverige, oavsett nivå, ska vara usla. USLA! Jag hatar allsvenska domare, de gör mig deprimerad för att de är så inkompetenta. Om ni inte förstår så föreslår jag att ni skaffar en repris på vad som hände Barsom i sista tilläggsminuten och funderar på hur domaren kunde få det till att det var på bollen. Ja, ilska. Helt enkelt.
2. Vem gav Jonevret en tombola? För hur kan han annars motivera de byten han gör. Jag är mållös. Till och med en trött Hysén presterar bättre än vad som pågick på planen efter han hade gått ut. Jag gråter, gråter gör jag. Kan någon förklara för mig denna mans logik? Någon? Jag ger vad som helst (minus kanske några saker) för att förstå Herr Jonevret.

I övrigt ska jag träffa Pumba i veckan, då ska han ha på sig rosa tajta skinnpants och en cowboyhatt, det har han lovat. Jag längtar och ser fram emot det.
Imorgon kommer Mene in till staden och det verkar bli grillning. Hoppas hon vill vara med.
Tror Marilyn ska få sitt första utomhusäventyr. Det kan... ja, vi får helt enkelt se.

Nu är det dags för sömn, för imorgon ska jag charma till mig ett jobb. (Stor chans)
Appropå jobb, så håller jag tummarna för att det kanske inte blir sååå långt snart. Ja.



"When I wake up well I know I'm gonna be
I'm gonna be the man who wakes up next to you
When I go out yeah I know I'm gonna be
I'm gonna be the man who goes along with you
If I get drunk, well I know I'm gonna be
I'm gonna be the man who gets drunk next to you
And if I heaver yeah i know
I'm gonna be the man who's heavering to you

But I would walk 500 miles
And I would walk 500 more
Just to be the man who would walked a 1,000 miles
To fall down at your door"


Jag är så duktig

Idag är en dag när jag faktiskt nästan bara uträttat saker jag ska. Förutom att göra en kopp kaffe och röka en cigg då, men det känns som något jag förtjänat.

Började med att, som ni säkert läst i det förra inlägget, gå upp sjukt tidigt och ta mig till arbetsförmedlingen. Var där INNAN de öppnade (okej, vi bor tre minuter därifrån men ändå), var trea att få tag på en lapp och klar med allt på en kvart. De gjorde det lätt för mig och godkände min handlingsplan från Ludvika som räcker till augusti. Det är skönt, inget mer arbetsförmedling förrns då. Jag andades ut och knallade åter till mitt nya fina hem.
Sen hem till mamma, hämta cykel och cykla den hem. Jag cyklade! Det resulterade bara i lite svett, jag är rätt stolt faktiskt. Ska nog inte ta så lång tid att anpassa sig till cykelstaden.

Nu har jag och Lisa fixat sängen, vi är så bra.
Vem behöver karlar liksom? Vi är både snyggare och mer tekniska. Ja.
Okej, kanske att jag behöver en. Men jag får vänta. Och så länge så behöver jag ingen. Jag har Lisa och Marilyn, vad mer att önska sig här i världen. Och en Mene som hälsar på med jämna mellanrum.
Ja, ett tag kan jag nog andas med det som omvärld.

Snart ska jag trycka in mina kläder under sängen, sen ska vi till Willys och handla.
MAAAAAAAT!!!!!
Sen stan, måste skaffa ny sladdosa, tror Mathias den skurken har snott min. Ska skicka ett ilsket litet sms om det och fråga på ett oilsket vis. Nej, det här blir inte djupare än så här.


"...I don't wanna get lost
I don't wanna live my life without you

I don't wanna forget you
I don't even wanna try..."


Morgonkvist

Egentligen hinner jag verkligen inte skriva. Jag bara måste, lite.
Ska snart rusa mot arbetsförmedlingen.
Först snabbdusch och ansiktstvätt.

Vill bara skriva för att bevisa att jag är vaklen, före klockan nio.
En applåd krävs nog. Tack Lisa som väckte mig på ett obrutalt sätt. Det var länge sen något sådant hände. Kanske för att jag brukar vara onåbar denna tid på dagen.
Idag hämta cykel och handla mat.

Nu, lite tempo.


"Die Liebe ist ein wildes Tier
Sie atmet dich sie sucht nach dir
Nistet auf gebrochenen Herzen
Geht auf Jagd bei Kuss und Kerzen
Saugt sich fest an deinen Lippen
Gräbt sich Gänge durch die Rippen
Lässt sich fallen weich wie Schnee"

Upp och ner är livet

Jaha, så var den skrämmande flytten då till slut avklarad. Var lite stressigt ett tag, men allt gick smärtfritt och på ytterst lite tid. Vi firade med att far bjöd på en kebab.
Är nu hemma hos mor och passar på att hämta lite spännande saker som kan göra dagen mer värd. Imorgon blir det stress och uppackning.

Jag och Lisa har för övrigt vart ytterst duktiga på att fixa sängen idag, var bara en sak som blev fel. Så nu måste vi plocka isär halva och fixa den, men det är inte vårt fel att det var förvirrande många pluggar och skruvar och knas.
Men imorgon ska det fixas. Efter Lisa har jobbat och jag har skrivit om mig på arbetsförmedlingen. Hoppas jag ens kommer in, lär ju vara fullt av studenter som ska skriva in sig så fort som möjligt. Kanske borde tälta utanför? Kan vara en bra idé. Men det visar sig. Lyckas säkert, annars ringer jag Lisa och gråter så får hon fixa. Eller inte...
Hm.

Idag pendlar jag mellan skratt och gråt. Så skönt att vara här och samtidigt så oerhört sorgligt att inte vara där. Det är just nu mer hemma i Ludvika, tar nog ett tag att ställa om.
Också det att det alltid känns som man flyttar precis när allt börjar se lite ljusare ut. Förhoppningsvis tar det inte så lång tid innan min sommar blir ljus och perfekt ändå. Jag hoppas pch håller tummarna.
Allt känns ju bara rätt, just nu.
Förutom att jag är här då... och de närmaste är där.
Speciellt illa kommer det kännas imorgon när jag vet att Mudde är hemma och jag inte kan träffa henne på länge ändå. Det gör ont.
Ont gör det för alla jag inte hann träffa igår.
Gråten kommer säkert ikväll, den brukar komma när man ligger i sängen. Har redan tagit mig igenom fyra fem stycken småattacker idag. Men det är okej, jag har räknat med det.

Men just nu gör det ganska ont inuti.



 
Do you care if i am out whith some friends
Do you care if i am feeling cold
Do you like when i am feeling thirsty
Do you like my anger or my pride
Called lover lead to saivior
I leave the, cold weather, make the earth grow.
no more making a rule.
To the conclusion to the solution
no more days to fall

Bakis

Igår var det student. Idag är det bakfullt.
Jag tror det var rätt kul igår, jag var överallt och ingnstans. Kände mig lite som en jojo som jag fpr fra, och tillbaka mellan olika platser. Jag tror jag hann träffa de flesta, missade dock Stellas samtal, höll på att krångla med telefonbyte. Och att ha Patriks telefon är ingen bra förutsättning för att kunna höra när det ringer. Hoppas hon ringer idag igen, annars kommer jag inte hinna träffa henne. Och det vore massa synd.
Kommer säckert sluta med att jag går ut idag igen, hoppas inte. Min mun smakar fortfarande avlopp.

Nu försöker jag organisera lite tacosätning. Det kan funka, om jag lyckas samla ihop min hjärna.
Ska åka och handla med Linnea snart, hon verkar ha bra koll. Linnea är bra på sånt. Det är tur.

Nej, får bli en bättre redovisning av min helg när jag har mer tid.
Nu ska jag banka huvuder mot garderoben.

Aah

Lisa är min bloggud. Hon lär mig så mycket. Mm.
Jag ska blogga ihjäl mig, det är mitt mål.

Förresten, snart dags för öl. Jag måste bara slita mig.
Har precis fastnat i SOF, tro mig, det tar tid att lämna det. Men jag är stark, jag kan leva utan att spela spel där man skjuter ihjäl massa andra. JAG KAN!

Överlevnad i folkmassor

Det finns nog inget som skrämmer mig så mycket som mycket stolta släktingar samlade på en liten yta. Jag tänkte på det redan förra året och idag blev skräcken, trots ett ganska lågt antal studenter, ännu värre. Av någon anledning tycker ju alla, så klart, att just deras barn/syskon/kusiner/barnbarn har presterat något otroligt fantastiskt som ingen av de andra där har gjort. Därför är det ju allra viktigast att just de kommer fram före alla andra för att gratta sin student. Detta resulterar i ett kaos utan dess like, jag skulle i alla fall aldrig ta med mina barn in i den röran. Såg minst fyra barn under fem år som höll på att bli nertrampade av galna gratulanter med famnen full av blommor och skyltar, den ena fulare en den andra. Men det hör väl till.
Jag lyckades i alla fall på mindre än en kvart hitta de som skulle ha små saker runt halsen, krama på några till, gratta med ett sånt där leende man ger till folk som man egentligen inte känner men faktiskt ju bara måste krama på en dag som denna. Sedan ner till Kristian för att från hans balkong titta på lasbilarna, det var bekvämt.
Allt ser bättre ut uppifrån. Jag har iofs förut bara befunnit mig på ett av flaken, men det var rätt kul att titta. Även om jag är lite besviken på esteternas sånginsats detta år. Ja, men alla kan ju inte vara som vi var.

Nu har jag mellanlandet hos Babs efter att ha ätit upp en halv tårta hemma hos Lillen. Den enda som verkade lite irriterad var hunden Kasper som antagligen fick mycket mindre rester tack vare mig. Synd för honom, jag har händer jag äter fortare!
Försöker nu se var festandet sätter igång, när det sätter igång och framför allt vad det kostar att ta sig in på Trägårn en kväll som denna. Förra året kostade det nämligen 120 kronor. Men då var ju också toppbandet Barbados där och spelade. I år är Trägårn panka och har fått spelförbud utomhus p.g.a gnälliga pensionärer som äger hela centrums lägenheter. Därför misstänker jag att uppgifterna gällande att de bara är garderobsavgift är rätt troliga.
Då blir det väl utgång, som vanligt.

Nu, ska ännu en Lidlfolköl öppnas och sedan ska jag spela lite SOF. Så jag förbereder mig för kvällen.
GRATTIS alla som gick ut!



"Hey modern days, here we come
But our feet are swollen and we got no place to stay
But we hope it would still be okay
'cos we brought champagne
and we thought that there must be sleeping bags"

Uppgång och fall

Först; igår ringde Borgitta, brev från Alfakassan. Tjihu tänkte jag glatt och insåg att snart var mina pengar här. Men inte, så fel jag kan ha. De har bestämt sig för att jag INTE skickat in de första papprena jag skickade till dem. Och nu måste jag komplettera med dem. Misstänker att i slutändan kommer detta innebära att jag inte ens får några ruttna korvören från dem.
Igår var jag så arg så jag grät, balanslinjen vid kollapsen blev åter igen förbannat smal. Som tur var orkade jag inte kollapsa heller. Så jag vinglar vidare för att på måndag åter igen starta kampen om att över huvudtaget ha pengar att leva på. Var trots allt över en månad sedan jag en fick pengar från soc.
Som tur är har jag världens bästa mamma som erbjuder sig att låna ut och rädda mig. Tack för det, min dag blev så mycket lättare att andas sig igenom.

I morse vaknade jag av att ett gäng fulla studenter bestämt sig för att ha champagnefrukost utanför Patriks fönster. Det var.. okej. Jag minns, jag var rätt full fram till vi kom på lastbilsflaket, när jag istället började vara bakfull. Studenten är kul, dock ganska överskattad. Men de är söta och jag ska snart bort till skolan och krama på de jag känner och gratta dem till friheten. (Undra om jag bör låta bli att nämna att jag inte gör något annat än önskar att jag fick gå i gymnasiet igen, allt var så lätt!)

Nej, nu måste jag stressa, de går ut om tjugo minuter.
Jag hinner inte ens rätta. Så ni får leva med diverse stavfel, det är trots allt en del av min charm.



"Allting som jag vill kan jag göra a, a, a, a, allt,
allting som jag vill kan jag göra, a, a, a, a, allt,
när flytet är i luften,
då är lyckan varje dag,
om man är positiv som fan så går allting bra."


Sommaren är här

Idag är nog första dagen i år som det verkligen känts som sommar. Det var varmt i skuggen trots att det blådet, det tar jag som ett ganska säkert bevis på att sommaren äntligen kommit. Hoppas att vädret håller i sig imorgon under studenten bara. Inte så kul om kvällen blir förstörd.
Alla bör ju få sitta vid Rhots äng och njuta av sol och champagne på sin student. Det vet ni väl?

Jag har i alla fall förberett mig idag och shoppat små söta djur att hänga runt halsen på folk. Som vanligt hade jga inte råd att köpa åt alla som borde fått, då får man dra lott. Jag är så usel. Men så kan det gå.
Jag är så trött på att vara pank!
Död åt alla myndigheter som borde försörja mig, eller i alla fall för länge sedan borde ha hjälpt mig att hitta en lägenhet. Någonstans att bo. Men på söndag har jag ett hem, ett riktigt hem som jag bor i. Mitt hem. Eller, vårt hem. Men ändå, var ett halvår sen sist. Det känns som det kommer göra mycket, lugna ner saker. Kanske kan jag börja sova som folk och slippa alla störda drömmar som alltid förstör min nattsömn. Det skulle vara skönt.
Kanske jag då verkligen kan försöka ta tag i mitt liv och reda ut allt. Utan att behöva balansera på gränsen till en total kollaps. Jag kan aldrig veta, men jag kan hoppas.

Ja, nu har jag fått ur mig det.
Ska nog återvända till tv:n och se på repriserna av O.C. Alltid bra att följa människor som är klantigare än en själv. Det gör att man ibland i alla fall inte känner att man är bäst av alla på att ställa till saker. Problemet är väl i så fall att de är mycket snyggare, så de kommer undan med det. Men, sånt är livet.
Hakuna Matata



"So you say you fell in love and you're gonna get married
Raise yourself a family, how simple life can be
Somewhere it all went wrong and your plan just fell apart
And you aint got the heart to finish what you started

The ones that you loved
The ones that you left behind
The ones you said you'd try to find
Are they trying to find you"


Något är över...

Idag hämtade jag ner partycdaren från ladan. Stoppade i nya batterier och försökte få den att spela musik för mig. Det funkade inte. Tydligen var en vinter i ladan lite för mycket för det lilla livet och den har nu vandrat vidare mot sällare jaktmarker.
Det är synd, den kommer saknas.
Får försöka ersätta den med några andra högtalare, men hur ersätter man världens färggladadaste lilla spelare.

Nej, vila i frid kära cdaren.
Vi kommer sakna dig...


Nu är jag färdigpackad! Ja, alltså, jag har packat alla saker. Inte druckit mig väldigt redlös.(hahaha, det är humor humor humor :P)
Väntar på att far ska komma hem och skjutsa mig till Ludvika med de saker som jag nu ska släpa tillbaka åt det hållet. Känns verkligen som jag inte gjort annat än flyttat det senate året.
Snart ett år sedan jag flyttade ut från Hjortrongården, där jag ju i alla fall bodde i två år, även om det var i två lägenheter.
Sen dess har jag antingen bott nån månad på ett ställe eller helt enkelt inte bott alls.
Det har vart ett skumt och förvirrande men samtidigt underbart år.
Jag tror jag ska börja fira nyår vid juni/juli-skiftet. Känns som det oftast är då man ändrar på saker, inte mitt i vintern när man helst inte ens vill sticka näsan utanför dörren. Undra om jag kan få med mig fler, vore bra.



Och du sa
du måste vara sjuk
sjuk sjuk sjuk
Du måste vara blind
blind blind blind
du måste vara blind
för du kan inte se
när löven faller ner
hur ful jag är

Anledningar att sakna Ludvika

En morgon på Högberget

- kunna sitta vid vattnet i solnedgången med en öl
- fantastiska människor som varit mitt liv i fyra år
- fylleäventyr med Mudde
- pojken med morgonkramarna att dö för
- åka en skruttig bil, lyssna på dålig musik och skratta
- sång och fest vid hällarna
- estetkonserter
- små mysiga tjärnar
- en skog som man kan gå vilse i i stan
- billiga tåg
- ingenting är för långt borta, om man bara orkar
- dåliga stadsfester på stan

Att packa eller inte packa, det är frågan

Ute i Huggnora, och här sitter jag.
Egentligen borde jag verkligen se över så allt är klart, kolla genom alla lådor jag inte ska ta med en extra gång, packa allt som ligger löst slängt i min lillebrors rum och tvätta det sista.
Men jag orkar bara inte. Orkar inte lyfta ett finger jst nu, ja, förutom så pass mycket att jag väldigt långsamt kan skriva den här bloggen. Mer ansträngning än så kan just nu orsaka kroniska problem i min kropp. Så känns det i alla fall.

Dagen har vart seg, jag har glidit runt i min bakisdimma och funderat på varför jag inte har någon energi. Jag behöver energi, jag måste packa klart! Jag måste!
Varför är jag så sjukt lat, varför har jag noll ambition att någonsin göra något?

Äh, på tisdag ska jag faktiskt på arbetsintervju, men Lisa berättade att det är ett sånt där farligt ställe med dresscode och allt. Undra hur det ska gå för mig, jag som inte ens äger några andra skor än gympaskor. Undra om tofflot funkar?
Äh, vill de inte ha mig så kan jag inte göra så mycket. De som missar något. Ja.

Nej, dags att gå på jakt efter föda, har hört att pirogerna ska vara lättfångade idag.



"Som om stämningen fanns kvar
när mörkret lagt sig dunkelt över stan
Som en känsla i förvar
Som i trans blev jag harmonisk och human
Du var mitt hem och min oas
Du gav mig gåtorna tillbaks
Du gjorde mig lycklig och förvånad"


Dagen efter...

Igår var det säckgång i Ludvika.
Det är en skum tradition där alla treor sitter fast med ett rep runt benet och går genom stan till en fors där de kastar i en enkrona från året de är födda. För att få tur. I år var det dock sjukt svårt att få tag i en enkrona från -86, så många kastade i lite vad som helst. Och det funkar ju.
Den delen av traditionen som inte riktigt uppskattas av skolan är fylleslaget som följer, för det första är 90% av de som sitter i repet fulla som gnuer och de flesta ungdomar som tittar på också. På kvällen går man på trägårn och super sig redlös. Det är gratis inträde nämligen och det vill man ju knappast missa.

Som resultat av denna fina tradition som jag självklart bevittnade, är jag idag bakis.
Det är synd om mig. Nästan lika synd om mig som om Patrik, men bara nästan. Han låter ynkligare än mig när han gnäller. Så han vinner "det-är-synd-om-mig"-tävlingen.


Nu är jag på väg till Babs, ska packa ner det sista och ta med mig. Marilyn också. (Appropå henne; jag är en dålig mamma, jag söp upp hennes spånpengar igår. Så nu måste jag tigga av mamma eller pappa) Sen hem till Mathias och plocka ihop datorn.
Ta mitt sista pick och pack från Ludvika helt enkelt.
Det kommer kännas... tomt. Tror jag. Men ganska skönt också. Åka till Huggnora och se till att allt är färdigpackat. Allt är klart.
För idag, är det bara fem dagar kvar. Det pirrar...


Igår reddes saker ut som verkligen behövdes. Det är skönt, mycket känns bättre nu.
Samtidigt som oron gnager lite. Men det mesta känns bättre. Allt behöver inte braka ihop jämt, bara jag slutar anta det.



"Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg"

Flyttångest?

"This is the end of an era"
Få har sagt det lika bra som Joey i vänner.
För det är verkligen det. Jag vet inte ut eller in, jag vet inte om det här kommer bli bra eller helt enkelt uruselt, men egentligen spelar det inte någon roll. Tiden måste ha sin gång och jag måste vidare. Stanna längre än fyra år på samma ställe med samma personer har jag aldrig gjort, och kommer antagligen aldrig göra.

Min kära mamma har lagt grunden till mitt sätt att se på det, vi har alltid flyttat. Och jag trivs med det. Jag vill inte sitta fast, inte vara tvungen att stanna på en plats för att jag är för rädd för det jag inte känner till. Nej, jag tycker om att vara en flyttare. Men jag tycker bäst om att vara en impulsflyttare. Detta planerande hinner starta en oro i magen som gör mig oroligare än vad jag egentligen vill vara. Jag hinner tänka, jag vänder och vrider på mig på nätterna, jag funderar, jag drömmer mardrömmar om dansband och Degerfors. Det finns ingen logik, samtidigt är allt logiskt. Jag visste ju att dagen skulle komma när det var dags att rycka upp rötterna igen och plantera dem i en ny kruka någon annanstans. Det var väntat...
Jag är mer fundersam över varför denna gång känns som den svåraste, det är Ludvika jag lämnar. Jag har alltid vetat att jag inte skulle leva mitt liv här. oavsett vad skulle jag inte bli kvar mer än fem år.
Ändå, det känns tomt innan jag ens har lämnat.

De människor jag träffat här slår alla andra platser jag bott på. Jag vet inte om det för att man kommer närmare de man verkligen tycker om eller om det helt enkelt finns ovanligt bra människor i den här lilla staden (personligen tror jag iofs mest på det första alternativet). Men egentligen spelar det ingen roll. Jag vet, JAG VET, att jag kommer ha vänner med mig för livet härifrån. Så har jag bara känt en, kanske två gånger tidigare. Det gör mig glad.
Så, tack för att ni är så fantastiska! Ni har verkligenförgyllt mitt liv.


Nu, börjar en ny epok i Uppsala, tillbaka till starten igen. Lisa och Jenny, Jenny och Lisa.
Det kommer bli tokbra, Lisa har vart långt borta så länge. Det ska bli skönt att ha henne nära. Men vi är fortfarande inte samma person. Vad alla än tror...

 

 

"Dom sista drömmarna sträcker sig mot himlen
över torgen, här går var och en för sig
om vi förlorar varandra här i vimlet
så minns att jag står bakom dig"


FyllJenny

FyllJenny
Flickan med sin älskade Hubert

Marknaden - den har allt...


RSS 2.0