Den döda skunken

Min mun bebos återigen av en död skunk. En allt vanligare åkomma. Misstänker att den krälar in och lägger sig någon gång mellan den näst sista och den sista groggen. Sen råkar den bli instängd och dör under natten. Det är den enda rimliga förklaringen.

 

Dagens låt; Raymond & Maria - Ingenting för dig

"en kyss i en park ett löfte om nåt
en man säljer knark i ett underbart slott
ett ämne som nån intresserat sig för
det är så mycket man vet innan man dör

en bil som har plats
för en hel stor familj
vilken smak du än tar
får du alltid vanilj
en fest i ett hus en bit utanför stan
en adress ingen minns
var den var nästa dag

...

ett minne av nåt
någon har gjort förut
en känsla han sa aldrig fick ta slut
någon tror på en man
som kan gå upp i rök
han har fått ett bra pris
på ett gaggenau kök

det är skönt o komma ut
på en skogsprommenad
men av sprit och musik
blir man dubbelt så glad
man kan köpa en bok
om sånt man redan känner till
det är härligt att vara så dum som man vill
idag är det fest och alla är här
någon bjöd på sig själv
någon låtsas vara kär
vad glad han ser ut
han har väl inte glömt bort
att hans mamma är ful
och han är dålig på sport"


Morgonkaffe med morgoncigg...

Jag funderar mycket på hur jag ska överleva mitt jobb med mina nuvarande rökvanor. Det går åt ett paket om dagen, vilket egentligen inte är så mycket. Men med tanke på att jag i början av sommaren precis innan jag återvände till Uppsala rökte upp ett paket på ungefär en vecka så kännsdet rätt mycket. När jag dessutom lägger till att jag absolut inte har några pengar någonsin så är ett paket på tok för mycket.

Men oron ligger väl mest i om jag kommer bli knäpp av att inte kunna röka när jag vill, samtidigt kanske det ärett lysande tillfälle att skära ner på rökningen igen? Jag vet inte, det visar sig. I värsta fall får jag väl gå tillbaka till snusandet, det var ett tag sen jag hade en snusdosa i min ägo nu. Jag misstänker dock att Walter inte är så på varken extra många rökpauser eller att jag ränner runt med en stor snusbula på kontoret. Det verkar inte vara ett sånt ställe.

Appropå det så vet jag inte riktigt hur det ska gå nu när Alfa-kassan sett till att jag får vänta ytterligare några veckor, jag måste ju köpa kläder att jobba i. Dresscode ger alltid jeansmänniskor som bara äger gympaskor och konstiga små t-shirtar med tryck ett problem. Men det löser sig, allt fixar sig alltid. Det är ju min livsfilosofi.

 

Idag har jag dessutom sjunkit ner i djupa tankar om allas vår kära tv-serie Beverly Hills. Har med min kära nyfunna studentvän från Lund hamnat i en diskussion om "Bevvan" på Lunarstorm (ja, jag vet att mitt liv är fattigt). Tror vi kom in i den genom att diskutera Kellys otroligt vita foundation som på alla andra skulle få dem att se ut som de vara döda men som Kelly bär upp med elegans.

Nu ska man tänka på att Beverly Hills BARA var bra under tiden de faktiskt gick i high school. Äh, jag vet inte, jag ska inte filosofera mer om det här. Jag känner nog att det kan bli ett långt utlägg som nog någon gång när jag är klar med mina tankar om denna fantastiska serie. Men vistt borde de verkligen lagt ner den när alla hade legat med alla? Varför behövs karaktären Donna över huvudtaget, hon varken missbrukar eller är en slampa, är det bara för att väga upp de andra? Och varför finns det inte sådana där kompisgäng i verkliga livet eller gör det det bara att jag aldrig fått tillhöra dem? Vilket också får mig att spinna vidare till älskade serien Vänner, finns det sådana gäng? Varför kan de inte bjuda in mig så jag också får tillhöra de där som är snygga och vitsiga jämt?

 

Var är min sambo? Jag vill att hon ska komma hem och kramas med mig nu, möjligtvis är det också mycket för att mina cigaretter nsätan är slut och jag är rätt säker på att hon är ett nästan oöppnat paket i sin väska. Men jag håller mig till den fösta anledningen...

Dagens lyckligaste punkt var i alla fall när jag upptäckte att Samsons blogg lever igen. Hans blogg är nog min favorit i hela världen, speciellt listorna. Det ärs ådana här uttalanden som får mig att oroa mig för mig själv, om mitt liv görs ljusare endast av vad andra personer skriver och tänker, är jag då en rätt meninslös individ? Vad tillför jag världen? Äh, det här kommer bli en lång dag.

 

Dagens låtar;

 Akon - Mr Lonely

Lars Winnerbäck - Fröken Svår

Lars Winnerbäck - Av ingens frö

Foo Fighters - DOA

 

 

"Natten har sin sång om vilsenhet en trappa ner
Där blinkar lamporna till komp av en maskin
Ett trött och vilset barn av trasig värld är allt jag ser
när du felfritt stampar takt till hysterin

Du blommar upp av ingens frö
i värme varm som slask och snö
Du torkar tår av ingens tröst
och lyssnar tyst till ingens röst

Du har rock'n'roll i dina bröst
Du har blues i dina lår
Du har visor i ditt hår
och poesi i dina sår"


Varför inte bara sätta ett gevär mot min tinning direkt?

Så var det dags igen, alfakassans telefonkö och jag, vi är kompisar. Nära vänner, jag pratar mer med den inlästa rösten i telefon än vad jag pratar med någon annan just nu. I vilket fall var inte detta samtal mer gynnande än något innan har vart. Förra veckan pratade jag ed en kille som i stort sett lovade mig mitt beslut denna vecka. Jag har väntat... och väntat.

När inget kommit idag så insåg jag att det var dags att ringa igen. Det var ju knappast något jag inte räknat med, även om jag hoppats en hel del. Jag är lite tacksam, för det första kom jag fram till telefonkön på första försöket, vilket aldrig hänt innan, dessutom var kön bara ca 20 minuter lång istället för 45. Mitt humör var redan här ganska okej, på det fick jag dessutom prata med någon som inte kändes som den blåljög för mig bara för att bli av med mig. Carina/Carita (något sådant) på alfa-kassan är min nya husgud. Dels höll hon med om att de tinte var mitt fel att jag inte kunde betala den avgift de vill ha av mig, så jag fick den uppskjuten en månad och sen vågade hon erkänna att det nog tar två veckor TILL innan jag får mitt beslut. Sen är det väl en vecka till innan pengarna kommer.

Ja, jag är bitter. Samtidigt lite tacksam att någon äntligen kläckte ur sig att de är usla. Att det tar sex veckor för dem, minst, att titta på mina papper. Jag är en bitter tacksam Jenny helt enkelt. Men mest bitter, allra mest bitter.

 

Lite bättre blev det dock av fantastiska Pumba, han lurar mig till att glömma min bitterhet ibland. Det är bra, en mycket bra egenskap. Jag ska se till så han kommer in till staden imorgon så ska vi leka agenter i neonkläder som smyger på discon. Min dräkt ska ha en spindel på ryggen. Vi kommer vara så tuffa.

 

Fem anledningar till att lägga sig ner och självdö just nu;

- Alfa-kassan har ändå sett till att jag inte kan göra NÅGOT de närmsta veckorna.

- Väderprognosen säger att det fina vädret ska bli uselt igen och vi ska regna bort mer.

- Jag röker åter som en skorsten och känner inte ens för att lägga ner det.

- Jag har inte ens kreativitet nog för att göra ett LunarKrypin om dagen.

- Om jag blir mycket mer bitter än vad jag är, så kommer jag nog tyna bort i ett moln av bitterhet.

 

Fem anledningar till att kräla sig upp från golvet och vakna till liv igen;

- Trots den massiva pengabristen KOMMER jag kunna åka på matchen.

- Imorgon ska min dag bli förgylld av my dear Pumba.

- Min sambo tycker om mig fast jag är bitter, bara hon får skratta åt mig.

- Om jag är död kommer jag inte kunna utkräva min gruvliga hämnd på Alfa-Kassan och de andra som figurerade i en lista för inte så länge sen.

- Vem kan egentligen ligga ner och vara död till The Proclaimers låt I'm gonna be (500 miles)?


Ett desperat försök

Så, har jag nu vart vaken hela natten. Mitt mål är att klara mig till kvällen.

Insåg till slut att det här var det  enda sättet att ordentligt vända tillbaka dygnet. Men kommer bli en slitig dag.

 

Lunarstorm är för övrigt förbannat tråkigt mellan fyra och sex på morgonen. 


Igår var en annan värld

Igår var jag i el Stockholmo (helt utan alfa-kassans hjälp, föga förvånande). Skulle gå på fotbollen. Fira att Djurgården ledde serien med sex poäng. Det krossades av en kass domare och ett dåligt spelande DIF. Toni Kuivasto fick mig i alla fall att känna mig lite stolt, även Ba kämpade. en ny sak att se från hans sida.

Men någon var väl tvungen att ta lite intiativ.

Timmarna innan var dock mycket trevliga. Jag och Putte köpte öl på Systemet och vandrade ut till Skeppsholmen där vi återfann gräsplätten från förra sommaren. Där var det kanadagässbajs, så vi hängde på en bänk och sedan vid ett träd. Våra åtta Falcon Pilz försvann rätt fort, kanske inte helt oväntat. Så tog en tur ut på holmen utanför Skeppsholmen, Kastellholmen. Där finns det jättefina klippor som man kan sitta på och titta när folk försöker ha ihjäl sig själva på Grönan. Mycket trevligt.

Sedan promenad till Stadion, via Humlan. Mycket Djurgårdare. Ja, sen match och hur det gick vet ju alla. Men dagen i sig var trevlig. Trevlig dag, usel match.

 

Nu ska jag och dear sambo ut i solen och njuta.

 

 

 

"Vi älskar er vad som än händer,

svär er trohet i evig tid"


Ibland lovar man saker

Idag har jag åter igen lovat i min lunardagbok att jag ska skriva om min helg i min blogg. Försöka uppdatera min omvärld på den helg som faktiskt gick bra. Trots kamp mot extrema fyllor och vanlig virrighet. Det jag insett nu är att det känns alldeles för engagerat, uppdatera om saker som hände för flera dagar sedan. En blogg är ju till för att kunna berätta här och nu. På en gång..

Men pga att blogsoft är segast och har uppderat sig hela helgen, bara för att göra allt sämre ska tilläggas, har jag inte kunnat hålla den takt jag önskar på min blogg. Detta gör mig bitter, trött och ganska bestämd på att jag ska vägra anstränga mig mer. Slutsats; ingen uppdatering på Jennys liv och leverna från helgen kommer skrivas här. Inte någon annanstans heller för den delen. Nästa gång får DU se till att vara delaktig istället. Så slipper jag känna denna press ...

 

Har precis läst i Bams blogg om hans årslånga kamp med CSN. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Mest av allt skrattade jag så jag grät eller grät så jag skrattade. Vet faktiskt inte riktigt vilken av dem det var. Det spelar ingen roll, jag kände mig lite starkare och inte lika bitter. Jag har trots allt bara behövt bråka med alfa-kassan i ett halvår. Och vem vet, idag eller kanske till och med imorgon hoppas jag på att det dimper ner ett fint beslut i min brevlåda där det står att de gärna ger mig mina pengar på en gång. Jag vet, det kanske är för hoppfullt. kanske borde oron komma krypande istöllet, tänk om de är ika hopplösa?

Jag vet inte, jag hoppas på att allt ska bli bra, jag vill ha pengar.

 

Om allt går bra, kanske jag kan åka på fotboll på onsdag.

Jag och Patrik ska dricka öl innan matchen och sedan gå på Stadion och se Djurgården kicka skiten ur Landskrona. Känns som det vore ett ultimat avslut på mitt (ofrivilligt) lediga år. För på måndag blir jag arbetare, till slut. Hur ska det här sluta?

 

Mest spelade låtar denna morgon;

Akon- Lonley

Green Day - Boulevard of broken Dreams

Fronda - Miljoner indianer

 

 

"Den vackraste stunden i livet var den när du kom

och allt var förbjudet

och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om

för det ekar i huvudet

och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,

den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna"


Bloggen är åter

Efter några dagar utan blogg har mitt liv totalt kollapsat. Det enda jag gör är fyller mig själv med alkohol och hoppas på att vaka upp dagen efter. Hittills har det funkat bra.

Får se om jag vaknar imorgon igen, idag va i en klass för sig.

När jag åter är som folk ska jag återkomma och redogöra för vad jag förgyllt mitt liv med de senaste dagarna. Just nu kan jag påpeka att jag gjorde aftonbladets semesteralkistest. Jag fick 24 poäng, för kvinnor var 13-40 poäng risk för långvariga farliga alkoholskador och ett hemskt alkoholberoende, elelr något sådant. Men visst överdriver de alltid på sådana test? Jag tror det. Nu ska jag se om Virtanen och Laul uppdaterat sina bloggar, såhär efter bloggsofts återkomst...

Tomorrow, kommer mitt liv vara åter. Jag håller tummarna för alfa-kassan. Heja!


En baksmälla att dö för

Hu, jag är inte på topp. Men jag är knappast någonstans i närhten av botten heller.
En baksmälla, som jag kan leva med.
Nu är det huvudvärksipropppning. Försöka få i mig lite kaffe och en cigg, så kanske jag är mänsklig nog att ta mig till tåget. I alla fall så jämför jag med förra lördagen och inser att jag istället för sjuk ångest mår sjukt bra idag.
Tak världen, och tack som fan alla flickorna för att jag inte gick hem med någon jag ångrar. Topp!

Blixtar och dunder...

Tittar ut över taket på huset mitt emot. Ibland blixtrar det till riktigt härligt.
Hoppas på et tordentligt åskväder inatt, gärna som det som var för några sommrar sen. När de tinte regnade utan bara var världens finaste kulblixtar som vandrade över himlen, oavbrutet. Den gången satt jag på trappen i Huggnora och tittade, eftersom vår ström ändå gått.
Den här gången kanske det blir en balkong. Jag hoppas.
Jag älskar åska. Åska och blixtar får mig att känna mig levande.


"Blixtar och dunder magiska under..."

Ensam hemma

Jag känner mig nog lite som Macauly Culkin nu. Lisa har åkt mot Sundsvall och lämnat mig själv i hela fyra dagar. Det är ganska tveksamt om jag kan ta hand om mig själv så länge.
Lyckades ju redan idag klanta till våra skivomslag så det stänkte om det. Egentligen är det pinsamt hur virrig jag egentligen är. Mycket pinsamt. Ibland försöker jag låtsas som jag vet vad som är upp, vad som är ner och att det faktiskt är meningen att ena sekunden hålla något i handen och i nästa ha tappat bort det. Jag måste nog snart, till och med för mig själv, erkänna att jag helt enkelt är hopplöst virrig.
Jag har ärvt det av kära mor. Inte mycket att göra åt.

Dagarna kommer gå sakta.
Funderar på att tvätta imorgon bara för att ha något att göra, kanske jag orkar städa lite också. Fast det är väl ytterst tveksamt. Jag och städning är inte hipp.
Annars är lördagen fullspäckad. Först till Sthlm och leka lite med tant Patrik. Mycket kul, inte sett han på ett tag. Det generar ofta i saknad. Saknad är faktiskt inte riktigt min påse chips.
På kvällen ska jag hem till Marajna och lära mig tapetsera medan jag dricker vin. Ja, det kan sluta... jättebra. Vi säger jättebra. Ska försöka låta blir att förlägga mitt rödvin på tapeten. En sådan sak borde till och med jag kunna klara.

Ikväll ska jag bara kolla på filmer på Lisans dator och äta mina nybakade bullar som mamma skickat med och dricka upp hela flaska svartvinbärssaft jag så fräckt snodde hemmifrån dem.
Min mamma är bäst.
Funderar på att härma herr Virtanen med dagens låt, hade ju faktiskt en sådan period i dagboken på Lunarstorm. Detta behöver dock mer eftertanke. Däremot tänkte jag, för att hålla mitt listande igång plita ner en lista över dagens fem mest spelade låtar.

1. The Sounds - Like a Lady
2. Tim Christensen - Right next to the right one
3. Akon - Lonley 
4. Lars Winnerbäck - Röda Läppar
5. Foo Fighters - Best of You

(i hård kamp med Foo Fighters - Monkey Wrench och Lars Winnerbäck - En svår och jobbig grej)

Eller så kunde jag bara ha kallat den dagens sju mest spelade låtar. Men då hade det nog spårat ur...
Pinsamt många länkar idag. Ja.



"Cause you're the fire, you're the one
But you will never see the sun
If you don't know, you're right next to the right one
I could call it many names
But it's myself I need to blame
If you don't know, you're right next to the right one"

Flyg fula fluga flyg

Ja, jag har pratat med alfa-kassan. Antar att jag inte ens behöver gå in på hur det gick.
Slutade i alla fall som vanligt med att jag förklarade resten av dagen förstörd, tänkte en stund på att hänga mig i duschdraperiet men det var på tok för ansträngande så satte mig på blakongen och kedjerökte upp för många cigaretter med tanke på ekonomin.
Jag som hade en hel dag utan att vara bitter igår, nåja, utan att vara så mycket bitter.
Men nu ger jag upp, orkar inte hoppas mer. Jag lägger helt enkelt till alfa-kassan högst upp på "de-som-ska-stämmas-innan-jag-dör"-listan.
Som för övrigt just nu ser ut såhär;
- Alfa-kassan (femtonhundra gånger om)
- SJ
- Gud
- Soc i Ludvika
- Tandläkarna som inte fixade mina tänder när jag var liten
- Systembolaget
- CSN (börjar dock klara sig undan nu, efter att jag insett hur lätta de är att ha göra med i jämförelse med vissa andra)
- Alla som spottar på de bästa stenarna att sitta på på gator


Jag har blivit beroende av Fredrik Virtanens blogg, jag går i Lisas fotspår.
Har dessutom passat på att bli en flitig läsare av Robert Lauls fotbollsblogg på aftonbladet.
Jag är så stolt över att kunna säga att jag inte har ett liv.



"Is someone getting the best, the best, the best, the best of you"

En lista att dö för

Jag har blivit inspirerad, alla omkring mig gör listor. Jag är egentligen en listmänniska, men det har som dött lite de senaste åren. Ungefär som att läsa böcker och gå på café. Alla saker kan man inte hålla i form i Ludvika. Men... min första lista på länge (förutom packlistor och ladda-ner-musik-listor)

Några saker som jag försöker intala mig själv just nu...
- "Jag var inte det minsta dumfull i fredags. Jag var vuxen och sofistikerad. Jag drog fantastiska skämt och drack måttligt för att sedan bara av ren otur somna på en kyrkogård"
- "På torsdag kommer Alfa-kassan, efter tre månaders väntan, ge mig mina pengar och ett långt förlåtbrev för att de förstört hela min sommar och mitt sommarhumör. Dessutom kommer de stoppa in några extra tusenlappar som plåster på såren"
- "Jag är inte bitter, ful eller tjock. Egentligen är jag sjukt snygg. Det var ju faktiskt så att någon för länge sen påpekade att jag hade några drag som påminde om Kirsten Dunst. Att det nu var sju år sedan eller något sånt har inte förändrat något. Se på mig, jag är en Hollywood-stjärna som dessutom är smart!"
- "Jag är inte alls avundsjuk på ALLA andra"
- "Jag kan hantera alkohol och om jag nu skulle blanda mig en liten fin grogg skulle den inte alls leda till att jag söp ner mig, däckade i hallen och spydde på mina fina manchesterconverse"
- "Jag är en hejare på att göra Lunarstormkrypin och det är inte det minsta tragiskt att vara stolt över en sån sak."


Jag är patetisk.
Fuck it.


Ett liv som rullar på

Jo, till slut återhämtade jag mig från lördagens ångest. Det tog sin tid, men jag återkom så mycket att jag kunde äta mat och träffa folk. Det kändes bra. Jag var orolig ett tag. Trots allt dumt jag brukar ta mig för i mina dumfyllor (och, det är inte lite!) har jag aldrig mått så pass dåligt i hela mitt liv. Kom fram till att de tnog var första gången jag verkligen gjorde något jag inte ville. Annars har jag ångrat det, helt klart. Tyckt att jag faktiskt inte måste klanta till det jämt. Men den här gången ångrade jag mig så det gjorde ont i hela mig. Förhoppningsvis leder det till att jag inte klantar mig mer.
Det är vad jag håller tummarna för. Jag ska nog hjälpa det på traven med att skära ner min alkoholkonsumtion ordentligt.
Nu vill jag börja jobba så jag får en anledning till att bli ordentlig och vuxen.

Appropå jobb har alfa-kassan fortfarande inte dragit tummen ur arslet och gett mig några pengar.
Jag börjar bli arg. Har jag inte hört av dem imorgon ska jag ringa och plåga mig i  deras telefonkö igen. Jag är så trött på det. Jag har påminnelser på räkningar och inga pengar. Det är jobbigt. Jag vill gärna slippa hamna hos inkasso för 60 kronor på en telefonräkning. Misstänker att de kommer säga att jag ju inte betalat in den här epriodens avgift. Men hur fan ska jag kunna ge dem 690 kronor när de inte ger mig pengar? De har redan fått 460 kronor av pengar som inte finns. De får ge sig nu.
Om det kommer ett tredje kompletteringsbrev så vet jag inte om jag letar reda på ett av deras undangömda kontor och blir galen där eller om jag helt enkelt bara skjuter mig i huvudet.
Det kommer nog bli det senare valet, eftersom jag varken har pengar till tåg elelr körkort för att åka till något spännande exotiskt ställe som Arjeplog.



"I think of awhile ago
we might have had it all
I was so stupid then
you needed time to grow

But now just as things change
as well my feelings do
in time things rearrange
I am so sick of chasing you

But what do I get 'cause I just seem to lose
you make me regret those times I spent with you
and playing those games as I wait for your call
and now I give up, so goodbye and so long

It's not a change of pace
this time I'll get it right
it's not a change of taste
I was the one there last night

When I needed you most
when I needed a friend
you let me down now
like I let you down then"

IDIOT!

Den värsta ångesten i hela mitt liv. Suck.
Jag har till och med lovat min mamma att sluta dricka. Får se hur det går. Det vore bra. Fy fan.
På min hatlista toppar jag i alla fall nu. Eller, jag har alla platser. Utan tvekan.
Varför kan jag inte bara växa upp?

Nu ska jag sova och låtsas som att jag var vuxen och sofistikerad igår, inte fjortis och dumfull.
Kanske kan gå. Eller inte.


Mitt liv som Lunarnörd

Ah, så har jag då äntligen tagit tag i vad man kan göra med PRO2. Ni vet, den där tjänsent på lunarstorm som man får betala hutlöst mycket pengar för och som är ytterst beroendeframkallande.
Jag har nu tagit steget över till att göra mina krypin helt eller till viss del i photoshop. Min senaste fjärilskreation sticker mig dock redan i ögonen. Kanske får börja byta varje dag?

Idag blir det supande på hög nivå.
Mene kommer med sprit, jag och Lisa har snart införskaffat sprit. Milla med kärlek kommer och då blir det alltid upplyst. Kan nog itne bli bättre. Jag ska dessutom dricka White Russians, jag hävdar fortfarande att jag aldrig haft en dålig kväll i sällskap med denna utsökta drink.
Kvällen kommer lysa.


"E' re' efterfest på eran balkong?
Så vi kan hångla friskt och dricka Chardonney i kartong.
Sedan spelar vi en schlageromgång
och gissar gamla go'a låtar natten lång"

Så här roligt har jag..

Ja, jag ska gå till Ekonomikum och stänga in mig i en sal. Mamma ska hålla i planvisningen på open så jag tänkte jag kunde gå med som moraliskt stöd. Så roligt har alltså jag.
Är ganska imponerad av att jag i alla fall ta rmig för att göra något.
Är ett starkt steg.

Idag var min tredje dag för meningslöa känslor. Först likgiltig, sen bitter idag haövdeppad. Är halvdeppad en känsla? Äh, jag är trött på det här.
Nu vill jag ha mina pengar. Alfa-kassan är onda, det måste vara så. Allt är för att plåga mig.

Korten från Rasmus kalas i lördags har ni hittat sin väg till mitt fotogalleri i alla fall.


             

Att vara bitter i värme

Jag vet faktiskt inte om det är värmen som gör mig bitter eller om det är för att jag är bitter som värmen är ännu mer outhärdlig än vanligt. Jag börjar till och med tröttna på mig själv, får man vara så här kass?
Likgiltighet ersatt med bitterhet. Jag föredrog det förstnämnda.
I och för sig kryper det sakta tillbaka över mig. Hur mer Harry jag läser, desto mindre bitter blir jag.
Hur ska jag kunna leva när även den femte boken är slut? Måste jag läsa den jsätte på engelska? Min plan var ju att läsa dem alla på engelska när jag är klar med de svenska. Alla dessa val i livet, det är nog de som gör mig bitter.

Dagen har trots min bitterhet vart en väldigt okej dag. Bra sällskap, skugga, Samson har vart världens generösaste (och ska dyrkas länge för det), Lisa får värmen i lägenheten att i alla fall vara lite mer uthärdlig genom att bjuda på pizza. Jag känner bra människor. Jag har tur.
Just nu saknar jag dock de människor i mitt liv som är för långt borta. Jag är aldrig nöjd.
Varför är jag aldrig nöjd?
Jag är trött på att gnälla, fast det är ibland kan vara skönt.
Men allt gnäll som krälar sig över mina läppar får till och med mig själv att må dåligt i slutändan.
Fan vad jag är trött på mig själv, kan man göra slut med sig själv?



"I'm a hazard to myself
Don't let me get me
I'm my own worst enemy
It's bad when you annoy yourself
So irritating
Don't want to be my friend no more
I wanna be somebody else"

Och så har en till dag i mitt liv passerat...

Jag går på sparlåga, hankar mig fram mest. Inte glad, inte ledsen. Likgiltig är nog det lysande ordet. Orkar inte mer. Visst, det sprakar till ibland och jag skrattar en stund. Det är okej, det är ett skönt avbrott. Jag tycker om att vara glad, att få le och skratta och njuta av solen i gott sällskap.
Men jag orkar inte bry mig, jag orkar inte lyfta ett finger för att faktiskt träffa någon. Jag orkar inte anstränga mig. Enda anledningen till att jag gör något är att jag har en sån tur så ibland är det någon som ringer mig för att i alla fall dela en liten stund av sitt liv med mig.
Det är bra. Annars kanske jag skulle glömma bort hur man pratar och umgås med andra.
Nej, i lördags var jag ganska på topp en stund, men det hade nog mer med metabålen att göra än att jag egentligen slutade känna mig likgiltig.
Det jobbiga i det hela är mitt sociala beroende, även när jag inte bryr mig är det som min kropp kräver att få gå ut och träffa folk. Kan man ha ett fysiskt beroende av andra? Att bara ha andra runt omkring sig. Inte ens behöva en kram, utan bara omge sig med människor. För psykiskt känner jag mig inte speciellt beredd att söka sällskap av någon över huvudtaget.
Jag lyckas ändå inte bota min kropps längtan efter sällskap. Även när jag umgås med andra känner jag mig väldigt ensam, fast inte på ett negativt sätt. Ensam är bra just nu. Ensam men ändå omgiven av andra. Det känns lite motsägande men ändå har det hela dagen kännts som jag sitter i en liten bubbla och ser på. Kommer på mig själv ibland med att inte vara där. Fast jag är det.
Skum känsla.
Har ännu inte bestämt mig om det är bra eller dåligt. Det visar sig med tiden.
Just idag, eller inatt, känns likgiltigt ganska bra.


"Ingen frågar när du kommer
Ingen saknar dig när du går
Ingen delar din dröm
Ingen undrar hur du mår

Och jag ser människor omkring mig
Ser dom jobba dygnet runt
För att slippa känna efter
hur dom egentligen mår "

Datageni

Ja, nu har jag lagat Lisa dator.
Jag är så duktig. Jag borde kanske få jobb som datorlagare. Kanske.
I och för sig har jag ju redan ett jobb nu. För er som jag inte skrutit om det i hundra år för.
Tänkte jag bara skulle nämna det en gång

Min sambo är en banger förresten. Hon har lämnat mig och Milla alldeles ensamma.
Men imorgon kommer hon hem och då är hon bara min. Eller, vår.
Men jag har det rätt bra ändå, Milla matar mig med kolasnören. Hade glömt hur gott det var. Ska nog bli godismissbrukare igen, olämpligt för mig att äta så lite godis som jag gör.

På TV är det Ali G in da house. Han är en pärla, de pratar med en pastor om homosexualitet.
Fantastiskt. Jag brukar inte uppskatta det, men just det här var lysande.



"Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar"

Bakfylla

Hu, jag trodde jag mådde bra idag. Det gjorde jag inte. Min mage och jag är inte direkt kompisar. Den blev arg på mig och bestämde sig för att det skulle vara så.
Nu är vi osams.
Magont är faktiskt inte riktigt min påse chips.

Annars var gårdagen helt okej, har jag för mig. Metabål borde drickas oftare,  fast kanske i mindre mängder. Hjränverksamheten har ju en tendens att dö.
Dessutom alltid lika härligt att få göra saker med kära sambon.

Långväga besök

Igår kom Daniel, Jess och deras son Karl och hälsade på i Huggnora. Sju år sedan jag såg dem senast, kändes inte som det. Efter tre minuter var vi igång som vanligt. En kväll med engelsktalande är aldrig helt fel för en.
De kom direkt efter en vecka i Stockholm så att komma ut på landet var som en välsignelse efter en galet het vecka i en stad. Tydligen bor Daniels farfar i en trae mitt i Vasastan. Min plan är att de ska låta mig få hyra den när han lämnar jordelivet, han är ju trots allt 92 år.
Ja, strunt samma. Kul som bara den var det. Daniel tyckte jag skulle passa på att komma ner till Perth under någon helg, lät inte helt fel. Får se, lyckas jag med mit tjobb så kanske jag kan spara ihop lite. Det drygaste är väl att man lär åka under vinterhalvåret, för när vi har sommar har ju de vinter och då är det inte mer än femton grader och typ regnar. Kanske inte så kul. Australien ska ju vara varmt.
Ja, det visar sig, ska ta mig dit igen i alla fall. Saknar staden.
Och vill inte att det ska gå sju år igen innan jag träffar dem. Så, det ska vi ta tag i med livet. Ja.

Nu är jag åter i Uppsala i alla fall. Fick träffa min djupt saknade sambo en liten stund i alla fall. Innan hon försvann iväg ut på äventyr. De skulle bada, vore så ksönt. Menj ag är inte pepp, är inte pepp på så mycket alls just idag. Känner mig verkligen som .. ja, den tråkigaste på jorden.
Kommer inte på vem det annars brukar vara för tillfället, just nu har jag tagit på mig rollen i alla fall.
Jag är ett tråko helt enkelt.
Men jag saknar och nu kommer det bli så lång tid.

Appropåp folk att sakna ringde Jimmy här om dagen. Jimmy har hittat en flickvän som inte är psykopat utan låter honom ringa till mig. Det är bra. Jag har alltid sjukt kul när jag pratar med honom. Konstigt, resten av världen växer man ifrån, eller de växer ifrån en. Men några människor är sådana man kan ringa var femte år och fortfarande kunna prata med som om det var igår.
Jag har några, det är nog de som kan förgylla en dag mest.



"Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvudet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna"


Telefonkö

Ja, till slut kom jag fram till alfa-kassans telefonkö. Efter ytterligare en halvtimme (eller mer) så fick jag faktiskt prata med någon. Hör och häpna, det finns folk som jobbar där! Efter den först chocken lagt sig lyckades jag få ur mig varför jag ringde. Fick då veta att det är två veckor till de ens ska kolla på mina papper. Så, jag kan i alla fall sluta vänta.
Tror det kanske är bra, om än lite drygt.
Men nu vet jag i alla fall.

Imorgon åker jag hem!
Det ska bli skönt. Hem är alltid skönt. Ta hand om älskade Marilyn och prata med kära sambon.
Just det, bilder från London nu upplagda på mitt fotogalleri. Även om några smakprover kommer här, även lite nya bilder i sommarkänslor-albumet. Ja, det mesta är helt enkelt lite uppdaterat.

Snart kommer besök från Australien, det ska bli härligt. Ja, livet är ibland rätt ljust.



Marilyn


London
        

Att ge upp

Nu ger jag upp, nu får det vara nog.
Inga pengar idag heller och ringa och tjata har ju visat sig ineffektivt förut. Och även om jag ringer kommer jag säkert inte fram. Vad ska jag göra? Jag kompletterade för över en månad sen, hur lång tid får de ta på sig?
Jag vill inte behöva be om pengar.
Jag skiter fan i det här nu, det är inte värt det. Jag är trött på att känns mig usel och värdelös för något som jag inte rår för, det är så för en gångs skull. Jag har efter att ha hatat mig så innerligt mycket för att jag alltid klantar till det insett att just nu och just den här gången är det fan inte mitt fel. Det hjälper inte när jag är pank, men det hjälper lite när halva världen alltid ska berätta för mig hur kasst ekonomiskt sinne jag har. Vilket jag inte förnekar, det har jag.
Men hur många av er hade kunnat klara sig på i snitt tvåtusen i månaden i över ett halvår?

Det enda jag nu har kvar att hata mig för är min senaste bravad.
Jag önskar jag kunde komma ihåg det. Men inte ens på mitt kontoutdrag visar det sig var de där satans pengarna tog vägen. Och ändå, vet jag att jag bara försöker försvara mig för att försöka må lite bättre.
Det hjälper inte, för övrigt.



"Du sprang så fort du kunde  för att hinna få ett lyft igen.
Du kvittade all din trygghet mot en kick som inte hjälpt dig än.
Du ville bryta isen.
Men du klarade inte krisen.
Det vet du, men det tar emot.
Du kanske borde tänkt på hur du mår.
Du kanske borde tänkt på hur det går.
Du kanske borde tänkt på konsekvensen, mer än kicken, idiot"

Ont i kinderna

Jag håller på att bli sjuk, igen. Känner det i mina kinder, de gör alltid ont när jag närmar mig förkylningens tider. Borde inte druckit öl igår och med all säkerhet borde jag inte ha suttit ute i bara t-shirt till efter tolv. Det är sådant som kan leda till sjukdom.
Nu försöker jag göra som mamma alltid säger, trycka i mig c-vitamin tills jag dör. Får se om det funkar. Jag hoppas på det.

Imorgon kanske jag få pengar, men hur stor är egentligen chansen? Pappa berättade idag att de pratat på ekot om folk som fått vänta upp till ett år på sina pengar från alfa-kassan. Vore ju inte direkt förvånande om jag blir en av dem, jag brukar ju inte direkt ha jordens tur med sånt. En god sak har ju i alla fall kommit ur det, jag ska aldrig mer gnälla på CSN. Jämfört med alfa-kassan är CSN änglar, inga problem alls. Nej, de får ha öppet bara lite ibland, det är fortfarande så att deras kontor går att hitta. Alfa-kassans gömmer sig väl någonstans i Gnarp, bakom en gran, deras telefontider är i stort sett ickeexisterande och när man väl kommer så långt så man får välja att prata med någon berättar en inspelad röst bara att för många ringer. Hallå! Hört talas om telefonkö?
Smart av dem att bara råka tappa bort de första papprena jag skickade in, varje gång man kompleterar får de släng apå fyra veckors handläggningstid igen. De är i klass med arbetsförmedlingen i Ludvika och definitivt soc i Ludvika.
Jag är så trött, så skönt att börja jobba istället.
Men det vore ju inte helt fel att kunna leva fram tills jobbet börjar. Får jag inte mina pengar imorgon är det dags att ringa och skrika, jag har fått nog. Men kanske ska vara nöjd med att de i alla fall orkade skicka mig lite nya kassakort?
Suck.

Nu är jag i Huggnora, planerar för hur jag ska ta mig hem om jag inte får pengar imorgon. Lifta kanske?
Jag vill inte, INTE, behöva be om hjälp ju. Men slutar väl med det som vanligt. Just nu vältrar jag mig i självömkan över att allt med pengar alltid går åt helvete för mig. Men, även när jag haf tinkomster har det ju inte hjälpt, även om jag undrar hur många som kan leva på tretusen i månaden? Är det bara jag som är hopplös? Eller, tretusen varannan månad vore väl mer korrekt. Men eftersom det verkar funka för andra med alla bidrag och sånt så får jag väl helt enkelt ta ta gi saker och bli lite ekonomisk. Hur nu det ska lyckas...
Undra när jag ska växa upp?



"Älska mig
Jag vill inte ha konflikter
Älska mig
Jag vill vara duktig
Älska mig
Mig och mig och ingen annan
Älska mig
Ge mig kärlek
När jag pratar ska alla tystna och lyssna med andakt på mig"

En fantastisk singel

Jag har precis lyckats spela in en singel på musicmanager som blev fantastiskt. Mitt band heter The Ynks. Alla borde gå med, det är sjukt bereoendeframkallande.
Och jag är så duktig,
det här är troligtvis det stoltaste ögonblicket i mitt liv.

Den värsta idioten på denna sida ekvatorn

Jag har gjort det igen. Jag har klantat mig över varenda gräns som finns på den här jorden och jag minns det inte ens. Lite bakgrundshistoria;
Under förra sommaren (och resten av 2004 också för den delen) hade jag en tendens att dricka liiiite för mycket. Vilket i slutändan ledde till stor fattigdom och mycket onödiga bråk. Av denna anledning bestämde jag mig för att det var fan dags att sluta glömma bort tio timmar av varje dag och se till att behålla lite pengar i plånboken. Detta har jag faktiskt skött väldigt bra för att vara jag ska ni veta. Fram till i fredags.Och nu, vad som hände.
I fredags anlände jag till Ludvika. Jag och Babs gick på systemet och jag handlade några öl och en flaska Kir. Ingen jättemängd när det ändå ska användas under en hel natt. Sen tog jag mig hem till Patrik och det blev ett systemetbesök igen. Då jag passade på att för säkerthetsskull införskaffa några till öl. Fortfarande var det dock ingen fara för jag hade pengar till min tågresa var. Det var det viktigaste, vad som än hände.
Kvällen fortskred, fylla och lycka.
Träffade många människor som jag saknat som få och som alltid gör mig lycklig att få träffa.
Satt några timmar i ett öltält, inget mer med det.
Sedan under natten tog jag mig hem, vägen hem innehöll både bråk, gråt och sovandes i något som kan ha varit en myrstack med ett trasigt paraply som tak. Sedan hem, somnade och vaknade dagen efter på ett oförskämt bra humör. Livet var lysande, jag hade överlevt årets värsta fjortisfylla och snart skulle jag ner på stan och umgås med mina småsystrar. Jag skulle bara ringa och kolla hur mycket pengar jag hade på kontot.
Det var dumt, där fanns inte alls de hundralappr jag räknat med utan en hundralapp.
Jag kan inte för min värld minnas när jag tog ut dessa pengar, men börjar ju inse att något måste ha betalt de svindyra ölen i öltältet. Jag är en klant. Jag är strandad i en stad där jag inte bor. Jag behöver lyckas ta mig hem.
Imorgon är min deadline för att krypa till korset och tigga pengar av min mor. Helt enkelt erkänna vilken hopplös, oansvarig, korkad och fruktansvärd dotter jag är. (Sista ordet taget ur ett sms från Babs som beskrev min handling rätt bra). Just nu hoppas jag på att alfa-kassan ska få tummen ur röven och ge mig pengar. Det är mitt sista hopp.

Men, om vi ska se till den ljusa sidan har jag haft ruskigt kul den här helgen.
Lördagen var lysande, jag lyckades på något magiskt sätt få i mig en rätt stor mängd alkohol igen. Detta i sällskap av älskade Oakim, Ida (som jag inte sett på över ett år) och såklart Putte. Vi hade kul, eller jag hade i alla fall ruskigt kul där vid tutten i stadsparken. Jag tror vi gick hem vid halv fyra, eller kanske fyra. Det var ljust igen i alla fall men fortfarande folk överallt.
En sak bör man ge Ludvikaborna, när det väl är fest är de riktigt bra på att festa.

Samson gjort ännu en lysande lista, och några korsord värda för alla att pröva på. Samson är min listgud. Fortfarande har han inte lyckats göar en lista som inte fått mig att småfnissa i alla fall ganska mycket.
Kära sambon Lisa räddar mitt liv och tar hand om Marilyn. Hon är bra, min sambo. Jag vill dricka te med henne på balkongen. Men nu ska jag försöka sparka liv i Patrik så vi kan ta oss ut ur det här regnskogsrummet och upp på övervåningen där det finns frukost. Det är nog en omöjlig uppgift.



"Men jag lär ju mig aldrig av mina misstag
vilket ämne det jag har en brist av
Varför går jag alltid över gränsen
min hjärna den står där brevid när det händer
Jag måste ringa runt och be om förlåt
känns som jag hellre vill dö men vi får se hur det går
Tacka fan för mina polare har tålamod med mig
hade jag vart dom hade jag knappt tåla att se mig
Min kyl den är tom, mina pengar är slut
alla ledtrådar säger: förändra dig nu
Patetisk och ynklig, fy fan vilken dag
Jag duschar men samvetet, det sitter kvar"

Ludvikafesten - förfest

Ah, jag har nu landat i Ludervika.
Hem ljuva hem, eller, det känns inte lika mycket som hemma som det gjorde sist.

Snatr systemet, ja. Jag vet inte.
Antagligen får jag väl berätta mer när det faktiskt har hänt något.

RSS 2.0