Så har det vart jul

Igår var det julafton. Det var en spännande dag.
Vaknade sju av att Märta ansåg att tomten inte kommit på natten. Det var hysteri. Vi hittade hennes paket. Allt var lugnt. Sedan började matlagandet, alla morrar åt varandra och gnäller. Jag älskar julkänsla.
Sen kom tomten, det var spännande. I år var tomten varkejn tydk eller dansk utan bara en tomte. Han gav alla spännande paket och vi tackade och log. Jag ösnkade mig materiella bra saker såsom en säsongsbiljett. Jag fick mina önsningar. Nästa år ska jag nog önska mig fred på jorden, eller en DVD-spelar. Det är lite hugget som stucket.




Årets mest spelade låtar (utan inbördes ordning så klart)
Cranberries - Saving Grace
Kalle Baah - You are my angel
Thåström - En perfekt värld
Dropkick Murphys - The dirty glass
Raymond & Maria - Nej
Social Distortion - Don't take me for granted
Imperiet - Vad pojkar vill ha

Lite efer kommer låten som nu surrat en gång i timmen på jobbet i en månad, vet inte vad den heter. Men det är Destinys Child som gör den. Denna får inte vara med på lsitan eftersom jag ofrivilligt plågats av den...

Wow

Jag läser min nya VeckroRevyn. Där står det om att uppfinningen jag väntat på i flera år nu finns i Sydkorea. Mobil med alkolås för att skydde en från pinsamma sms. Något jag förespråkat ungefär sen mobilen kom in i min värld.
Synd bara att jag nästan aldrig skickar pinsamma fyllesms längre. Jobbigt att tekniken alltid är så sen.
I Australien kan man svartlista nummer innan man ger sig ut på stan en kväll. Jag tycker dock alkolåset verkar roligare.

Attans att jag inte är teknisk, det här är en uppfinning jag kunde blivit rik på.

Att berätta om ett år...

Det är väl så, nu när ännu ett år av mitt liv (jag fyller 23 om minre än en månad! PANIK!!!) börjar försvinna kanske man borde börja summera det. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas, 2005 har nog utan tvekan vart ett av de mest händelserika åren jag genomlevt. I alla fall som jag kommer ihåg. Mycket för att allt har vart osäkert och hopplöst och väldigt jobbigt. Samtidigt som allt har börjat gå åt det håll jag vill att det ska gå åt. Omtumlande.
Här kommer i alla fall första listan om mitt år

Saker som blivit bättre än vad jag trott
- Det här med att jobba; Donken var väl min största skräck att hamna på. Ville inte någonsin behöva stå där igen, tjing vad fel jag hade. Även om jobbet kanske inte är det bästa så trivs jag som fisken i vattnet och har träffat en bunt fantastiska människor
- Det här med kärleken; Trots alla turer fram och tillbaka, alla om och men, korkade beslut och meningslösa gräl, allt som borde sett till att det inte skulle funka har det trots allt verkligen börjat rätta till sig. Jag ser ljuset i slutet av tunneln. Här kommer lyckan...
- Det här med Uppsala; Jag ska inte påstå något annat än att flytta tillbaka hit var något av det jobbigaste jag gjort. På fyra år hinner mycket förändra sig. Men jag känner ändå att det var rätt val, jag trivs att vara nära min mamma, vänner som jag inte kunnat träffa ofta på så länge och en stad där inte riktigt alla känner alla.


En inte så lång lista, men en viktig lista.

Att bli en människohatare

Har du ett problem med att du är alldeles för glad och trevlig mot alla ofta? Du kanske helt enkelt inte kan säga nej, eller vara lite otrevlig hur dryga människor än är? Jag tycker synd om dig. Jag har botemedlet.
Jobba ungefär en vecka på valfri snabbmatsrestaurang. Människor är fullkomliga idioter och om du inte redan upptäckt det är det här det rätta sättet att göra det.
Ibland blir man bara förvånad över hur många korkade personer det egentligen fnns. Hur många fruktansbärt otrevliga människor det ifnns och hur många personer som inte kan läsa/skriva/prata/lyssna/tänka. Jag ryser. Jag har ändå alltid ansett mig hålla den mänskliga arten för at klara av rätt lite egentligen, att nu upptäcka att den faktiskt är fylld med ännu mer ... (fyll i diverse fula ord) ... än vad jag trodde gör mig nästan förvånad.
Det är skrämmande, ja, skrämmande är det rätta ordet.
Å andra sidan lär jag mig snabbt att uppskatta de människor som inte är helt befriade från intelligens lite mer. Det kanske ska göra mig lycklig? Jag kanske ska koncentrera mig på det positiva?

---Den här delen kan ni egentligen hoppa över ---
Det är bara svårt, när människor inte kan förstå enkla uppmaningar. Vad i "Beställ här"? förstår ni inte? Vad betyder orden "alldeles strax" i er värld? Nu? Och ja, det är faktiskt så att om ni vill ha en McFeast utan lök, och tomat med extra ost, sås, hamburgesvett och entrecote så kommer ni få vänta och ja, det kostar lite extra! (Men jag är inte bitter)
--- Slut på den delen ---

Snart är det nytt år. Ett bra år.
Det har potential att bli det bästa hittills tror jag. Jag håller tummarna och inväntar tolvslaget och vad som nu kan tänkas komma efter...

En ovanlig händelse

Idag skriver jag i min blogg, något som nuförtiden händer väldigt sällan. Jag vet inte riktigt vad som hände med mitt förut så effektiva bloggande. Det kan vara så att jag har mer att göra, det kan vara så att jag inte bryr mig om min blogg eller så kan det helt enkelt vara så att inget händer i mitt liv värt att berätta om. Det kommer bli skillnad, nästa år. Det har jag lovat mig själv.
Då ska jag bli en spännande människa. Det är mitt mål.
Då ska mitt liv bli spännande. Mest för att jag kommer få kramas mycket mer. Det är sådant som betyder saker. Roooar....

I alla fall, tillbaka till varför jag skriver här.
Idag fyller min latex, alltså min mammas mans dotter, nämligen 19 år. Detta är alltså en hyllningsblogg till henne denna dag. Hipp hipp hurra för latex helt enkelt! Hon har lyckats uppnå den mest meningslösa ålder man någonsin behöver genomleva. Året på väg mot systemet. (Ja, för vi vet ju alla att det är alkohol som är viktigt här i livet). Jag vill önska henne lycka till och berätta att jag finns här om hon råkar ut för samma "oh-herre-gud-aldrig-mer-tonåring"-ångest som jag gjorde under mitt sista år i tonårens fina värld. Även för att berätta det bästa sättet att bygga en trimmad rullator med eldflames på.
Det är sådant systrar är till för.
GRATTIS my dear.


I övrigt är jag sjukt bra på att jobba på Donken.
Det är viktigt att veta. Sällan har det skådats något jag är bra på men nu har jag funnit mitt kall.



"Det finns saker som man måste göra även om det är farligt,
för annars är man ingen människa utan bara en liten lort."


RSS 2.0